Викиликс: Тражено да Вашингтон казни ЕУ због забране ГМО?

Америчка Амбасада у Паризу савјетовала је Вашингтон да почне милитантни економски рат са сваком земљом Европске уније која се супротстави употреби генетски модификованих усјева (ГМО), откривају најновије депеше које је објавио “Викиликс”. Ово се догађа након што је Француска 2007. године забранила генетски модификовани кукуруз америчке корпорације ”Монсанто”, која је највећи свјетски произвођач генетски модификованог […]

понедељак, 9 јануара, 2012 / 15:21

Америчка Амбасада у Паризу савјетовала је Вашингтон да почне милитантни економски рат са сваком земљом Европске уније која се супротстави употреби генетски модификованих усјева (ГМО), откривају најновије депеше које је објавио “Викиликс”.

Ово се догађа након што је Француска 2007. године забранила генетски модификовани кукуруз америчке корпорације ”Монсанто”, која је највећи свјетски произвођач генетски модификованог сјемена.

Тада је амбасадор Крејг Стаплтон, пријатељ и пословни партнер бившег америчког предсједника Џорџа Буша, затражио од Вашингтона да казни Европску унију, а нарочито оне земље које не подржавају употребу генетски модификованих усјева.

Британски дневник ”Гардијан” наводи да неке од новије пуштених депеша откривају да су многе америчке дипломате у свијету радиле на подстицању генетски модификованих усјева као стратешки владин и комерцијални императив.0 КОМЕНТАРА

  1. Која је ово борба. А амери чак траже да се нигдје ни не пише на производу да ли је од генетски модификованих организама. Страх од слободног тржишта?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *