Викиликс: Аргентина одбила захтјев САД да призна Косово

Предсједница Аргентине Кристина Фернандез Кирхнер одбила је 2008. године захтјев Американаца да Буенос Ајрес призна независност Косова, наводи се на сајту Викиликс. Према подацима из депеше америчке амбасаде у Аргентини, конгресмен Елиот Енгел је разговарао са предсједницом те земље о Косову, али је она рекла да би признање било проблематично за Аргентину због питања Малвинских […]

понедељак, март 14, 2011 / 20:59

Предсједница Аргентине Кристина Фернандез Кирхнер одбила је 2008. године захтјев Американаца да Буенос Ајрес призна независност Косова, наводи се на сајту Викиликс.

Према подацима из депеше америчке амбасаде у Аргентини, конгресмен Елиот Енгел је разговарао са предсједницом те земље о Косову, али је она рекла да би признање било проблематично за Аргентину због питања Малвинских (енглески назив Фокландска) острва.

Предсједница Аргентине је навела да њена земља треба да избјегне да уради или изјави било шта што би могло да штети њеним претензијама да поврати малвинска острва.

Према њеним ријечима, Аргентина цијени позицију САД, али је за Буенос Ајрес најважније да заштити своје интересе на Малвинским острвима, наводи се у депеши.

Велика Британија је 1982. године послала своје снаге на Малвинска острва, гдје су поразили аргентинске снаге, које ту територију сматрају за састави дио Аргентине. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *