Вијести из ресора Драгице Ковач: Имаћемо билтен именом „Најбоље из Српске“…

Министар трговине и туризма Драгица Ковач одржала је данас у Бањалуци радно-консултативни састанак са предсједником Привредне коморе Републике Српске Борком Ђурићем и директором Привредне коморе Републике Српске Драгицом Ристић на којем је разговарано о заједничким активностима на унапређењу промоције домаћих производа у Републици Српској.

четвртак, 24 јануара, 2019 / 14:14

Разговарано је o досадашњим активностима које су Министарство трговине и туризма и Привредна комора проводили у промоцији домаћих производних предузећа и кампањи „Наше је боље“, као и о наставку активности које ће се одвијати у оквиру истоимене кампање.

Министар Драгица Ковач потврдила је да је у 2019. години предвиђена израда новог броја билтена „Најбоље из Српске“ у оквиру којег ће бити обрађена тема ребрендираних производа у Републици Српској, те да ће уједно представљени бити произвођачи који су у протеклом периоду извршили ребрендирање својих производа. Она је истакла да ће се и тематским конференцијама министарства посвећеним брендирању дати допринос у развоју свијести о потреби унапређења квалитета изгледа и садржаја производа како би се постигла конкурентност домаћих производа у односу на производе из увоза.

Ковачева је навела да је у овој години планирано доношење новог Закона о трговини и Закона о посредовању у промету непокретности, као и Закона о боравишној такси којима ће се унаприједити трговинска, туристичка и угоститељска дјелатност у Српској. Она је истакла да ће министарство приликом израде нормативних аката консултовати Привредну комору како би се добила што боља законска и подзаконска рјешења која ће бити у складу са потребама пословне заједнице,  али и свих грађана у Републици Српској.

На састанку, којем су присуствовали секретар у Привредној комори Драгана Шобот, секретар у Министарству трговине и туризма Биљана Корићанац и помоћници министра Душанка Тегелтија и Далибор Панић, похваљене су досадашње активности између министарства и Привредне коморе, те је потврђено да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *