Видио од Додика: Борис Џонсон исто шупљира о обавјештајним службама и мијешању у изборе

Британски премијер Борис Џонсон је одобрио дуго очекивано објављивање осјетљивог извјештаја о могућем руском уплитању у британску политику, изјавио је у понедјељак његов портпарол.

уторак, 17 децембра, 2019 / 13:38

Написан у Одбору Парламента за обавјештајне и безбједносне послове (ИСЦ), тај извјештај на 50 страница анализира активности Русије, укључујући могуће мијешање у референдум о Брегзиту 2016. године, када је 52 одсто Бротанаца гласало за одлазак из ЕУ.

Али тај одбор је распуштен због посланичких избора одржаних прошлог четвртка и извјештај не може бити објављен док се поново не одобри, што би могло потрајати неколико недјеља. Чланове Одбора бирају премијер и шеф лабуристичке опозиције, о чему потом гласа Парламент.

Одбор је истрагу покренуо у новембру 2017. и извјештај поднио премијеру средином октобра ове године, рекао је бивши предсједник тог тијела Доминик Грив.

Почетком новембра, влада је критикована јер није хтјела да тај извјештај објави прије избора 12. децембра, позивајући се на интересе националне безбједности.

Међутим, данас је портпарол Бориса Џонсона изјавио да објављивање извјештаја "не би шкодило организацијама које штите нашу националну безбједност".

Истрага ИСЦ-а била је одговор на забринутост због мијешања Русије у америчке изборе 2016. и утицаја кампања дезинформација из Русије.

Поменуто је и тровање бившег руског агента Сергеја Скрипаља у британском граду Солсберију, које Лондон приписује Москви. Русија је негирала било какву умијешаност, али тај случај је довео до таласа протеривања дипломата Лондона и његових савезника и Москве.3 КОМЕНТАРА

 1. Rusija je carstvo zla,zatim slijedi kneževina zla Srbija.
  Na prošle izbore se direktno uticalo obraćanjem na TV u toku izborne šutnje ludaka Aleksandra Vučića i njegovom groznom izmišljotinom kako Srbija ima dokaze koje će iznijeti samo da se završe izbori.
  Nakon toga su i oni koje su djeca uvjerila da režim donosi zlo i smrt ustali sa postelja i fotelja na štake,kolica i ko može nogama otišli spasiti Srpsku od Vukana,Jelene, Draška i svih nas koji se protive režimskom zlu.
  Zadnji izbori su bili zaista dan velikog razočarenja za mene lično, strašno je do koje mjere može narodom manipulisati obični ludak i srpski radikal.

 2. Највеће зло је Америка и њени сателити ефбих, Хрватска, Мило Гора, Шиптари! Британце и Швабе да не спомињем! Величина удјела у медијском простору у којем они пласирају сплачине о Србском народу и Русима као братском народу се не може описати у једном коментару! Али може један лик, овај “mladen”! Љепих речи немам за њега!

 3. “Mladen” каже да је народ “овца за шишање” изманипулисана од стране “радикала”?! Заборављајући све године под Турцима, све устанке, сјече, ‘18, ‘41, Јасеновац, Јадовно, Јаме, провалије, Дрину, Саву, концентрационе логоре! Није народ наиван “mladen-e”, него си ти идиот мислећи да ћеш овдје шупљу просипаш и да прођеш непримјећено тровајући случајног читаоца својим Антишовинизмом! То сјеме подјеле међу Србима Републике Српске нећеш посејати!
  Ти и типови као ти нису добродошли овдје, зато вам саветује брзу деконтаминацију или пут под ноге за “Европу”!