Видимо се 01. септембра: Завршена школа од куће

Поводом завршетка наставе у школској 2019/2020. години, министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је честитку свим основним и средњим школама у Републици Српској.

петак, 12 јуна, 2020 / 11:57

Уз искрене честитке тим поводом свим ученицима, наставницима и ваннаставном особљу те руководству школа, у честитки се још наводи:

„Школска година иза нас завршена је успјешно, иако је била обиљежена изазовима другачијег вида извођења наставе, прилагођавањима и новинама, не лако савладивим у околностима озбиљне епидемиолошке ситуације с којом смо били суочени.

Изразила бих захвалност свим просвјетним радницима, ученицима и њиховим родитељима, јер су успјешно одговорили  свим захтјевима извођења наставе на даљину.

Наставници су исказали завидну спремност да се прилагоде свим захтјевима наставе на даљину, стимулишући интерактивност и квалитетну комуникацију са ученицима и родитељима. Искуства стечена током извођења наставе на даљину веома су корисна у смислу увођења новина у васпитно-образовни процес који нас очекује од сљедеће школске године. Вјерујемо да ће исказана креативност и интерактивност у овом процесу дати сасвим нови квалитет нашем образовном систему, као и да смо заједно закорачили у правцу стратешких и реформских захтјeва унапређења васпитно-образовног процеса.

У складу с тим припремили смо и измјене закона о основном и средњем васпитању и образовању, као полазне мјере провођења реформе образовања путем које желимо створити нову школу за ново доба, прилагодити је потребама ученика и учинити је подстицајним мјестом за развој и учење у којем се дјеца осјећају  добро и сигурно. Нову школску годину започећемо по иновираним наставним плановима и програмима који ће значајно олакшати стицање знања свим ученицима.

Ученицима завршног разреда основне школе поручила бих да упишу жељена занимања, те да приликом одлучивања о упису у средњу школу размотре и дефицитарна занимања, у оквиру којих ће током школовања имати прилику да стекну релевантна практична знања, а која ће им обезбиједити и сигурно запослење по окончању школовања. Значајан подстицај за све њих је и стипендија коју им обезбјеђује Влада Републике Српске.

Желим вам успјешан наставак школовања, те  професионални и лични успјех.

Настава у школској 2019/2020. години завршава се данас, 12. јуна, док се настава у средњим школама завршава најкасније у сриједу, 17. јуна 2020. године. Настава у школској 2020/2021. години почеће 1. септембра 2020. године.Коментариши