Видић од СДС: Што Клокић не скине ознаку тајности са уговора?

Уколико не крије неку финансијску малверзацију себе или своје партије, министар Клокић треба да скине ознаку тајности са уговора којима је Република Српска платила 2,5 милиона КМ фирмама из иностранства на конто стручних услуга – поручио је народни посланик Српске демократске странке у НС РС Зоран Видић.

понедељак, април 15, 2019 / 11:09

„Немушти одговори министарства да СДС извлачи старе теме су неутемељени, јер је Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора објављен 12. априла 2019. године и њимесе утврђује да је за тајне стручне услуге Министарство за европске интеграције имеђународну сарадњу Републике Српске током прошле године исплатило више од 2,5 милиона марака лицима у иностранству“ – казао је Видић.

Видић истиче да Министарству за европске интеграције и међународну сарадњу и ВладиРепублике Српске не смета ни законодавство Босне и Херцеговине када треба да сакријусвоје сумњиве послове, па се у овом случају позивају на Закон o заштити тајних податакаБиХ и интересе Босне и Херцеговине.

„Пошто се ради новцу грађана Републике Српске било би коректно да из Министарстваобјаве за које послове, које стручне услуге и на које фирме је новац потрошен, као и који суефекти трошења тог новца по Републику Српску и њене грађане.

Поред тога, ми знамо да тренутној Влади Републике Српске одговара да све нелегалне послове које су радиле Владе упретходном периоду зарад богаћења појединаца гурне под тепих. Ипак, не смијемо дозволити да нова Влада понавља грешке прошлих Влада, а чини се да Министарство заевропске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске ту итекако има континуитет“ – закључио је Видић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *