Видео-линч: Предсједништво БиХ тражи затварање граничних прелаза без карантина

Оно што је Додик спиновањем српске заставе по органима државне заједнице Српске и Ефбиха обећавао у случају да сам не бира обезбјеђење (јављаће се видео-линком у Сарајево), крунски вирус је Комшићу и Џаферовићу учинио сасвим нормалним.

понедељак, 6 априла, 2020 / 21:32

Осим што смо добили симпатичну сличицу подијељеног екрана на којој српски политичари нису потписани на српском писму, саопштење је дошло само у једној, латиничној варијанти. У преводу – извршен је потпуни видео-линч српскогписма.

Документ насловљен са „B-Odrzana 10. redovna sjednica PBiH“. Ово „Б“ вјероватно означава говор села Врбањци, Општина Котор Варош, Република Српска?

У сваком случају, ми смо га даље пресловили на српско писмо, гдје ваљда то што сједница није редовита, већ је редовна, треба да нас утјеши и заглупи нас до те мјере, да се ово не примјети као бескрупулозан облик појаве познате као азбукоубиство.

Искоријењивање писма Срба (и свих других националних им симбола) из свакодневног живота, а посебно администрације из Сарајстана. Напријед чувари Српске!

Игрицу играју умрежени

Предсједништво БиХ примило је к знању информацију предсједавајућег Вијећа министара БиХ о мјерама и активностима које се предузимају на заштити од пандемије коронавируса, као и о мјерама за ублажавање економских посљедица.

Предсједништво БиХ констатује да су власти у Босни и Херцеговини благовремено предузеле мјере на заштити од пандемије, те да се предузимају мјере на заштити економије.

Предсједништво БиХ констатује да се реализују закључци Предсједништва БиХ са 56. ванредне сједнице Предсједништва БиХ од 16. марта 2020. године и 57. ванредне сједнице Предсједништва БиХ од 22. марта 2020. године.

Имајући у виду епидемиолошко стање у Босни и Херцеговини везано за борбу против коронавируса, Предсједништво БиХ тражи од Вијећа министара БиХ да, у сарадњи са ентитетским властима и властима Брчко Дистрикта БиХ, у року од 24 сата, на граничним пријелазима за проток људи осигура карантине. Уколико се то не уради, Предсједништво БиХ тражи да се затворе сви гранични пријелази за проток људи на којима нису успостављени карантини.

Предсједништво БиХ захтијева од Вијећа министара БиХ да се, у сарадњи са ентитетским властима и властима Брчко Дистрикта БиХ, у локалним заједницама такођер осигурају карантини за све особе које из иностранства долазе у Босну и Херцеговину, у року од 24 сата.

Предсједништво БиХ поздравља активности Вијећа министара БиХ на закључењу међународних финансијских аранжмана и предлаже Вијећу министара БиХ да са међународним институцијама започне разговоре око могућег мораторија или одлагања обавеза кредита за ову годину.

Предсједништво БиХ је на данашњој сједници обавило консултације са предсједавајућим Вијећа министара БиХ др. Зораном Тегелтијом о Нацрту закона о буџету институција и међународних обавеза Босне и Херцеговине за 2020. годину.

Предсједништво БиХ тражи од Вијећа министара БиХ да поново размотри Нацрт закона о буџету институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза Босне и Херцеговине за 2020. годину, којим ће се омогућити неометано функционисање институција на државном нивоу и реализација њихових уставних и законских обавеза, узимајући у обзир ванредне околности које су наступиле након првобитне израде Нацрта буџета за 2020. годину.

Предсједништво БиХ тражи да му се нови Нацрт буџета достави најкасније до 31. маја 2020. године. Нови Нацрт закона о буџету институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза Босне и Херцеговине за 2020. годину треба прилагодити ситуацији проузрокованој пандемијом коронавируса, тако што ће се предвидјети уштеде на страни расхода, поштујући оквир буџета институција Босне и Херцеговине који је договорен на сједници Фискалног вијећа 27. децембра 2019. године. По могућности, тако осигурана средства треба предложити у посебну ставку, којом би се помогло у отклањању економских штета насталих услијед пандемије.1 КОМЕНТАР

  1. Хмм.
    Ако се „видео-линчују“ , гдје је , ономад , пловио вођин „зрако-полов“?
    Ако није „унутрашња зрачна пловидба“ онда би бар пилот морао у дворану „Обилићево“ а пошто тамо има кошева „Игокењцима“ не би било досадно.
    На „зрако-млате“ смо већ огуглали као и на њихово млаћење зјака , „зрака“ или како већ , дође му на исто.

Оставите одговор