Видаковић: Црнадак је Бакирова луткица

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић сматра да је јучерашња "срамна изјава Игора Црнатка о предсједнику Републике Српске само још један у низу доказа да је Црнадак најобичнија марионета под потпуном контролом свог политичког спонзора Бакира Изетбеговића". "Срамно је да особа без икаквог демократског и изборног легитимитета на тај начин говори о демократски изабраном предсједнику Републике. Изјавити […]

субота, 13 фебруара, 2016 / 21:29

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић сматра да је јучерашња "срамна изјава Игора Црнатка о предсједнику Републике Српске само још један у низу доказа да је Црнадак најобичнија марионета под потпуном контролом свог политичког спонзора Бакира Изетбеговића".

"Срамно је да особа без икаквог демократског и изборног легитимитета на тај начин говори о демократски изабраном предсједнику Републике. Изјавити да ријечи предсједника Републике доживљава као да их није ни чуо, осим срамног понашања, представља и апсолутно непоштовање институција Српске", сматра Видаковић.

Видаковић каже и да о демократском легитимитету и подршци коју Црнадак ужива код грађана Српске најбоље говори, како каже, чињеница да је на посљедњим општим изборима, као носилац листе своје странке, освојио 100 гласова мање од кандидата СНСД-а који је освојио најмањи број гласова.

"Ипак, у случају Игора Црнатка, храброст је да се уопште усудио и кандидовати, јер је то посљедњи пут учинио још давне 2004. године, када опет као носилац листе своје странке, са једва освојених 500 гласова није успио ући ни у Скупштину Бањалуке", навео је Видаковић.

Црнадак је, додао је Видаковић, уз то и члан политичке странке која је свјетски јединствен политички феномен, с обзиром да је ПДП у свијету једини ванпарламентарни члан парламентарне већине, саопштено је из СНСД-а.

"У демократским друштвима грађани на изборима бирају своје представнике у парламенту, а затим они као представници грађана, али и у име грађана, бирају министре. С обзиром да Црнаткова странка нема ниједног посланика у парламенту БиХ, поставља се логично питање ко је изабрао Игора Црнатка?! Мислим да је већ одавно свима у Српској јасно да је за Црнатково именовање, умјесто грађана Српске, заслужан управо Бакир Изетбеговић", додао је Видаковић.

На питање да прокоментарише и Црнаткову изјаву да је предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић "бескорисна и да када годину дана не би долазила на посао, нико не би примијетио", Видаковић је рекао да је у питању још једна изјава која, како каже, показује првенствено некултуру, али и непоштовање институција Српске.

"Ако бих одговарао на тај начин, онда бих морао рећи да када Игор Црнадак не би годину дана долазио на посао, то би већ сви грађани Српске и те како примијетили. Тада би се дефинитвно смањио број оних који Српској свакодневно наносе штету", закључио је Видаковић.0 КОМЕНТАРА

 1. Има ли у телалуку иједан човјек са личним интегритетом да смије рећи да није у реду мијењати, у НСРС и Влади РС прихваћени механизам координације, без знања и сагласности истих?

  Има ли ико да каже да није у реду да се то ради тајно? И да није у реду да Звизвдић дође у Бањалуку да и преговара о том механизму, а он већ усвојен.

  итд.итд.

 2. @Симо П. Ороз

  Требамо увести овдје још тумача за турски језик. Немам појма шта значи телал, али претпостављам да покушаваш етикетирати неистомишљенике. По аналогији, ти си припадник крканлука, криминалука и простаклука.

  Подржавам опозицију у борби против Додикових -лука, али сматрам да је велика грешка СзП да се ишта мијењало, поготово да се народу иза леђа усвајало и да ово треба истјерати на чистац. Такође, установити улогу годпође Цвијановић у свему.

  Ја се држим принципа, али не можете то да схватите ви који друге цијените по себи. Нисам ја био благонаклон ниједној власти у краткој историји Српске, али ови сада су убједљиво најгори. Њиховим катастрофалним потезима не могу да правдам јако лоше понашање СзП по питању скривања од народа битног документа.

  На питање се не одговара питањем. Карабаја је добро запазио да Додикови људи подсјећају на дресиране папагаје.

 3. „да није у реду мијењати, у НСРС и Влади РС прихваћени механизам координације“

  U kojoj tački vezanoj za Republiku Srpsku je mijenjan sporazum o mehanizmu koordinacije u konačnoj verziji u odnosu na onaj koji je pisao u sporazumu koji je prihvatila RS.

  Molim član sporazuma, uporedbu i objašnjenje razlike.

 4. @ češnjak,15.02.2016. 12:17:21

  Očigledno je sporna procedura. Dokument je usvojen 4 dana prije nego što je poslan na usaglašavanje Srpskoj. Ako se procedura nije ispoštovala ni prilikom definisanja i formiranja mehanizma koordinacije – kako li će se tek poštovati kada mehanizam proradi?

  Neće se poštovati nikako – odmah da ti kažem. I zato svakom ko zaobilzi propise i procedure treba stat nogom za vrat. Preventivno.

 5. Ex, jebu njih procedure na svim nivoima, nisu sposobni donijeti zakon u redovnoj proceduri,
  ali ovdje se referiram na tvrdnju da je sporazum „MIJENJAN“ u odnosu na ono što su vezano za RS prihvatili Dodik i Cvijanovićeva.

  Ovo je pitanje prozivanja za veleizdaju i pozivanja na proljevanje krvi izdajnicima.

  Samo pitam Simu ili bilo koga od onih koji tvrde da je dočlo do „mijenjanja“ da pokažu član u kojem je došlo do izmjene na štetu onog ranije postignutog.

 6. @ češnjak,15.02.2016. 14:37:01

  Osposobićemo ih…

  Tvoja ideja o mehanizmu koji nije mijenjan u odnosu na ono što je vezano za Srpsku je besmislena. Ne traži se srpska saglasnot na mehanizam u dijelu koji se odnosi na Srpsku već na mehanizam kao cjelinu. Čitav tekst je predmet dogovora. Ako je Bakir izašao u susret Hrvatima pa ojačao kantone i stavio ih praktično u ravan sa entitetima – malo će morgen dobiti podršku Srpske,

 7. @ češnjak,15.02.2016. 14:37:01

  Već sam ti objasnio. Dva su problema. Suština i procedura.

  Za proceduru znamo da je ispod žita i mimo utvrđenih normi. A suština je takva da se neko ozbiljno poigrao sa ovlašćenjima kantona i entiteta. Ako neko misli da će kantonalni predstavnici u mehanizmu koordinacije imati ista prava kao entitetski – nema od toga ništa. Koliko sam ja shvatio – upravo to je tendencija.

  Dodo je političar koji redovno lupeta. To mu je stil.

 8. Од два битна члана СзП сам чуо да је споразум о МехКо „ГОТОВО идентичан“ с оним који је усаглашен раније. Дакле, није 100% идентичан. Да видимо шта је то што није?! Зашто се тајно усвајало? И најтежу истину као грађанин желим чути, па некад и имати разумјевање за неке болне компромисе.

  А Додик је и данас похвалио Човића. Ако су ови из СзП „издали“, зашто његов халф Човић није заштитио српске интересе на Башчаршији?

 9. „Ako neko misli da će kantonalni predstavnici u mehanizmu koordinacije imati ista prava kao entitetski – nema od toga ništa.“

  Ama ljudi, pa meni se prvom to ne sviđa jer je put ka formiranju trećeg entiteta. Ta odluka je unesena samo zbog Čovićevog insistrianja.
  Ali Dodik je taj koji podržava Čovićevu politiku decentralizacije i sada je najgluplje da se jedino iz njegove stranke čuju prigovori zbog ustupka HDZ-u.
  I opet, to ni u kojem slučaju ne umanjuje pravo RS da blokira svaki sporazum koji joj nije po ćejfu i u tome nema ni mrve odstupanja u odnosu na mehanizam koji su ranije dogovorili Dodik i Željka..

  O ovome se samo priča da bi se zaboravio referendum i opet sam ovdje jedini koji ne dozvoljava da tema referenduma padne u zaborav. Pozivam na referendum, poštovanje odluke narodne skupštine, objavu u službenom listu i dernek na dan referenduma.
  Ali niko nema muda.

  Pa zar sam ja ovdje jedini srpski patriota!