Ветерански поучак: Тероризам ће користити као аргумент за заједничку полицију

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић сматра да институције Српске не могу вјеровати безбједносним структурама БиХ "које имају обавезу према страним обавјештајним службама". "Распадом бивше СФРЈ и грађанским ратом у БиХ етничке групе су инсталирале кадрове у безбједносне структуре који не одустају од ратних циљева, а терористички напад у Звронику иде у прилог овоме", […]

уторак, 28 априла, 2015 / 11:58

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић сматра да институције Српске не могу вјеровати безбједносним структурама БиХ "које имају обавезу према страним обавјештајним службама".

"Распадом бивше СФРЈ и грађанским ратом у БиХ етничке групе су инсталирале кадрове у безбједносне структуре који не одустају од ратних циљева, а терористички напад у Звронику иде у прилог овоме", рекао је Вукотић Срни.

Он је оцијенио да у безбједносним институцијама БиХ раде некадашњи припадници муслиманске обавјештајне службе АИД, који су блиски иранским обавјештајцима.

"Бојим се да поједини бошњачки политичари покушавају да искористе терористички акт у Зворнику за причу о успостављању заједничких полицијских структура у БиХ, што је апсолутно недопустиво", додао је Вукотић.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.0 КОМЕНТАРА

 1. Najbolja formula: svaki drugi zaposleni, policajac.

  Od toga 99% ide na obezbjedjenje zmajevog gnijezda. Sto je sigurno, sigurno, sta bismo mi bez zmaja. Ko bi nas odveo u nezavisnost?

  Ko je ubio Milana Vukelica?

  Vjerovatno da je i to bio vehabija. Da se islo od kuce do kuce za 8 godina, koliko bi se naslo oruzja, koliko terorista, planova, programa….

  Samo nas moze da spasi nezavisnost .

 2. Драги моји никовани фронталовци а посебно никовани саборци:

  Већ три године трпим вашу пљувачину која више говори о вама него о мени. И само да знате да жестоко промашујете у својој страначкој заслијепљености.

  За разлику од вашег страначког слјепила ја и даље, чак и противно новом Закону, јебем матер свим политичким вођама па и онима за које ви мислите да ме плаћају а ја не долазим на посао. Тачно је да не долазим на посао јер ја не радим. Ради жена и са факултетом туче мјесечно 570 кемова, па што бих ја радио.

  Тачно је и то да су Ветерани Рњпублике Српске постали Организација јача од БОРС-а којој се дивите већ 23 године. Ускоро ћете нас гледати и на дјелу. Јер ви и јесте само воајери туђих живота и пљувачи свих оних који се не диве вашим курчевим политичким идолима који су вам обећали промјене.
  Кад сам вам ја свима говорио да промјена нема без улице ви сте им аплаудирали на предизборним шареним лажама.

  Поздрав од Вукотића!

 3. Po čemu su to Veterani RS jači od BORS-a?Da nije možda jedini cilj unijeti razdor među borce po onoj narodnoj zavadi pa vladaj.Ja nisam član ni jedne stranke ili partije,ali sam protiv ovih krvopija na vlasti jer su nas doveli do dna.Koliko vidim ovim Veteranima baš ne smeta ova vlast jer im je očigledno dobro.Samo ne znam od čega.Da li su to naši borci dobili posao.Koliko znam više ih ostaje bez posla nego što ga dobije.
  Da se razumijemo.Ja ne podržavam ni ovaj BORS,posebno onaj kada je na njegovom čelu bio Ćurguz.Ovaj Savičić izgleda ozbiljnije ali sve dok se ne objave spiskovi boraca po kategorijama,pa da vidimo ko su sve borci ja im ne vjerujem da ozbiljno nešto rade.

 4. DRUGA STRANA PROBLEMA: ŽELJA DA SE OGRANIČE LJUDSKA PRAVA I NAPRAVI POLICIJSKA DRŽAVA

  „Само јака власт силе, једноумља и диктатуре, као што је била ФНРЈ, од 45е, може да спријечи међунациналне освете и крвна смиривања послије вишенационалних ратова, као што је био и Други Свј Рат у овом дијелу Европе.“

  Ideolog SNSD Rajko Vasić, 29. april 2015. godine

  http://vasicrajko.blogspot.com/

 5. Gospodine Vukotiću,

  to da je AID svojevremeno „instalirao“ svoje agente u bezbjednosnim agencijama BiH-e i nije neki podatak. Prosto, to je nešto šta zna svaki stari „bezbjednjak“. No, koliko takvih je u policiji Srpske i to na čak visokim položajima?

  I kad već pominjete mogućnost da bošnjačke političke elite mogu ovaj teroristički akt iskoristiti za svoje političke ciljeve, da vas upitam nešto:

  Šta mislite koliko aktuelnoj vlasti srpske pogoduje ovaj događaj? Ide lijepo vrijeme i pitanje protesta se sve češće postavlja. Nakon ovakvog događaja Srbi će (po već ustaljenoj praksi) razmisliti da li protestima UGROŽAVAJU Srpsku i ODUSTATI od traženja prava i promjena u društvu. Prošle godine naše vlasti su „spasile“ poplave, a ove godine će to po svemu sudeći učiniti strah od terorizma i ekstremizma. Žalosno, zar ne?

 6. Бориславу Р.

  Бориславе слажем се да „инсталација АИДА“ у безбдоносне агенције у БиХ-а није никакво откриће за иоле упућене. Слажем се и са констатацијом да је АИД инсталиран и високе кругове одлучивања од локалног до ентитетског нивоа у Републици Српској. Међутим, питање је колико је „упућених“?

  Потпуно сам са тобом сагласан и да прича о националној безбиједности скреће пажњу са националног сиромаштва и огромних социјалних разлика које бунт чине оправданим и неминовним.

  Једино реално што ми као Ветерани Републике Српске можемо да урадимо и на томе радимо јесте да борачкој популацији понудимо на увид Приједлог новог закона о правима бораца-ратних ветерана јер овај постојећи који је БОРС као партнер власти потписала сматрамо срамотним.

  Приједлог Закона ће бити повод за институционални разговор у коме ћемо тражити и подршку БОРС-а или ће бити повод за бунт ако нас буду неозбиљно схватали.

  Ветеранска популација која се налази међу радницима, сељацима, пензионерима и у свим друштвеним групама са својим члановима породице чини већину становништва којој држава мора праведније прерасподјелити друштвено богатство (сиромаштво) или радно способне мора запослити. Треће варијанте нема.

 7. Veteranu, s obzirom da si , kako kažeš ispred veterana, bio bi red da vodiš računa o vokabularu, Tvoje nije da psuješ kao kočijaš, dosta nam je jednog djilkoša za kojeg moramo da se stidimo dok postojimo.

  Drugo, ni u zdravoj porodici nema uvijek jedinstvenog mišljenja, ne znači ako ne mislimo svi kao ti, da smo za pljuvanje.
  Dalje, volio bih da griješim, ali mislim da si kupljen, da radiš po instrukcijama iz zmajevog gnijezda.
  Kao dukić, kao Uguzlija, i mnogi zbog kojih je Srpska gladna i bijedna, nezaposlena, i raspolućena, robovska i ekonomski nepostojeća, demografski na izdisaju…

  Dalje, Srbin sam, pravoslavac, oficir VRS, ali sam pod nikom , ne zbog sebe, nego , zbog djece, režimski fašisti ne prezaju ni od vukelićizacije, ni vulićizacije.

  Za ulice nisam, ne zato što režim nije zaslužio revoluciju, zaslužio je itekako, ali režim je spreman za to, razradili su tu opciju u detalje, hercike su spremne da ubijaju, pale, prva bi planula zgrada vlade i sve pripisali , kako biger kaže fašistima , koji su im dali Srpsku a oni je nemilice pljačkaju.

  Mi imamo monstrumsku vlast, kojoj je narod kriv što ne umire onako brzo kako bi oni željeli.

  Ovaj Ibrić im je kec na desetku, i cilj im je isti kao i njemu: Srpska mora pasti.
  Pozdrav!

 8. Беатовић не узима редовно терапију. Расуђивање му је поремећено, па није свјестан да само људи могу бити полтрони, али не и портали.

  Фронтал јесте близак СДСу, али је приватни медиј. С друге стране, РТРС је доста ближи СНСДу, иако је јавни сервис и сви га плаћамо, па и чланови СДСа. Велика је то разлика, али кад се поремети расуђивање…

 9. Боро и Душко,

  Борци могу ставити вето на све негативне трендове, значи то раде БОРС и Ветерани, струка у полицији да одради обавјештајно безбједносни посао, политика са владикама да сједа са политичарима из бошњачког народа и њиховим умјереним вјерским вођама да се договори како живјети једни поред других, да једни друге признамо и опростимо једни другим, али да никад не заборавимо због будућности.

  Е после тога иде економија, односно стратешки развој привреде за наредне године и деценије.

  Значи већ су борци ставили вето на криминал и арчење природних ресурса, остаје провођење спасоносног програма ЗОРЕ и прве праве послератне обнове.

  Другим ријечима окупљање струке и родољуба око програма ЗОРЕ, посљедица, за два четверогодишња циклуса у политички релаксираној ситуацији нећемо имати незапослених.

  Може се ако се хоће, зар не?

 10. Politika sa vladikama da sjeda sa politicarimaiz bosnjackog naroda….
  E, poslije toga ide ekonomija….

  Hahahah polticari i vladike do raspredaju, obilaze i sade drvo mira, ….
  Ekonomija zadnja rupa na svirali…

  Ali , pitanje svih pitanja je da se pojaca duet U znaku zoroa , makar da predje u trio…. Akobogda i u kvartet.

  Ovom prilikom obavjestavam sve zainteresovane da ce se audicija za popunu vokalno instrumentalnog sastava U znaku Zoroa odrzati 32. aprila protekle godine u ekosferi Rujna zora na 3, spratu.

  Detalji u mojoj kolumni.

  Pozdrav, komandos Zarne.

 11. Не одговара вама из АИДА договор.

  Биће га хаџи-лојо, то запамти.

  Сјешће српски и бошњачки политичари и интелектуалци, сјешће наше владике и уважени реис Кавазовић са својим умјереним сарадницима, потписаће се историјски договор српског и бошњачког народа.

  Једног дана ће ш причати како је такве ствари годинама прије писао и предлагао предсједник ЗОРЕ.

  Не мораш ми то ни признати, дао Бог да они сједу, да се признамо, извинемо једни другима и забранимо говор мржње за сва времена, остало ће учинити вријеме.

  Вријеме је лијек за све, из којег је то пасуса твог Курана, хаџи-лојо?

 12. ribar, 30.04.2015. 00:51:33
  Narod je vec to ucinio medzu sobom,da nije politike davno bi sve islo brze.
  Jedared,radeci za neke medzunarodne faktore,dodzem u situaciju da kazem ko je u pravu a ko ne…(nijedan nije znao ni ko sam ni sta),da ne duljim
  obojica me napala da im kvarim komsijske odnose…
  Dobro je neko rekao:kod toliko slicnosti ,vi trazite razlike..

 13. Znas dobro da nisam iz AIDA, ali prebacujes odgovornost sa glavnih krivaca za poslijeratnu tragediju, poslijeratni izmedju rezima i naroda . Politicari proizvode i ratove, i od njih zavisi kakavim ce zivotom da zive ljudi.
  Nasim politicarima odgovara haos da bi pobjegli sa brdima opljackanog blaga.
  Svoju djecu su davni izveli iz ovoga pakla kojega su oni stvorili.
  Dodvoravas se rezimu, ides im na noge nepozvan, klecis i molis, ali nece te. Nigdje nisi pristao.
  Da su politicari htjeli dogovor, dogovorili bi se do sada.
  Lupas gluposti.
  Ja sam anonimac, nevazan, ali vazno je da si ti kukavica da ne smijes uprijeti prstom u krivca br 1.Ocekujes da te primi u svoje gnijezdo, ali on s tobom brise noge. Ne valjas mu ni za papka.
  Prolaze jedni po jedni izbori, tebe nigdje nema, tvoja zora je polarna noc nasih prostora.

  Ne sprdaj se sam sa sobom, prolupavas se. Ofarbaj kosu, blinker u ruke i u ribarenje. Pozdrav od loje aidovca iz Kozarca.

  Zar, ne?

 14. Ветерани РС, 29.04.2015. 13:36:55 [1

  Ribar,

  Zahvaljujem na odgovoru.

  I nešto vas moram priupitati.

  Da li ste kao organizacija razmišljali o uspostavljanju dijaloga sa bošnjačkim i hrvatskim sličnim organizacijama? Nešto slično je prije 10-ak godina inicirano iz HR-a i ubrzo ugašeno, ali vrijeme „čini svoje“.

  Osim toga što nas more iste brige i egzistencijalni problemi, mislim da bi dijlogom mogli shvatiti mnoge do sada nerazjašnjene stvari iz naše ratne prošlosti.

  Pozrtav!

 15. jasse,

  мислим да сам био потпуно јасан у своја задња два коментара.

  Још једном, изабрани политичари, ителектуалци и умјерене вјерске вође српског и бошњачког народа морају сјести на добро припремљен састанак.

  То мора завршити са историјским договором наша два народа, слажем се да су највећи кривци ове латентне мржње политичари и медији који су 100% под контролом политике и странаца.

  Боро,

  одговор ти лежи у историјском договору, све ће бити лако ако народ види да смо коначно постали озбиљно и одговорно друштво.

  Што се тиче нашег програма, он не само да се односи на ову регију, него и на свијет, значи подразумијева се сарадња на ЗАШТИТИ ПРИРОДНИХ РЕСУРСА и ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ.

  Ужасне су климатске промјене, катастрофална клизишта, огромне штете на све стране, природа се брани јер оно што нам је Бог дао да користимо, обнављамо и поштујемо газимо исто као што велике партије и тајне службе газе сваког ко би сутра могао испливати и понудити народу боље сутра.

  ОРАХ у Хрватској и ЗОРА у Српској газе крупним корацима, лично би волио да се у Федерацији оснује нека партија-покрет која има искрен приступ идеји.

  Поздрав

 16. Što se tiče našeg programa koji se odnosi na cijeli svijet nadam se da će ga planeta prepoznati.
  Badem CRO i naša prolupala zora grabi koracima od milje.
  Danas ima više nezaposlenih nego juče, sutra će biti više nego danas.

  A, najlon kesa po obalama Sane danas manje, oduvao ih vjetar uzvodno u federaciju.Nadam se da će se i tamo osnovati pokret iskren sa lojom na čelu.

  Prva nominacija za Nobela iz oblasti dodvoravanja ,nadam se ,pripašće državotvornom pokretu Prolupala zora u kajaku dvosjedu
  Zar ne?

 17. Jase – u psihologiji postoji termin “narcizam sitnih razlika“ – ili, upravo zato što sličnosti preovladavaju, sitne razlike se preuveličavaju i to i jeste jedan od problema…

  U suštini – s obzirom na ekonomiju i sistemski kriminal – ogroman broj ljudi ovdje imaju jednu, a sigurnu, karakteristiku gdje razlike nema – svi su ništa drugo do jednaka ekonomska bijeda…još malo pa – s obzirom na prijedloge novog zakona o radu – robovi – Kad se krene od te “identičnosti“ i kad se stvari počnu sagledavati iz ekonomskog ugla: koliko ima novca taj koji predlaže raznorazne deklaracije i odakle mu taj novac; koliko ima novca taj koji prstom neće da mrdne s obzirom na problem radikalnih islamista i odakle mu taj novac – kako to da se dezerteri predstavljaju kao najveći nacionalisti i kako to da oni huškaju na rat – ništa se ovdje neće riješiti…

  Što se policije tiče – vjerujem i ja običnom policajcu – ali ne vjerujem glavešinama koje osam godina ne mogu da riješe ubistvo koje ukazuje na težak kriminal u vrhu vlasti…

  Kako da vjerujem takvima?