Ветерани: Озренско мирбожење 8. јануара

Поводом све учесталијег хапшења српских ратних ветерана и застрашивања њихових породица, 8. јануара, код манастира Светог Николе на Озрену, Удружење „Ветерани Републике Српске“ организује јавни скуп под називом „Озренско мирбожење“. Селективну правду и правно насиље Тужилаштва и Суда БиХ нећемо и не можемо више да трпимо, поручили су ветерани. И позвали саборце, породице погинулих и […]

понедељак, 5 јануара, 2015 / 15:51

Поводом све учесталијег хапшења српских ратних ветерана и застрашивања њихових породица, 8. јануара, код манастира Светог Николе на Озрену, Удружење „Ветерани Републике Српске“ организује јавни скуп под називом „Озренско мирбожење“.

Селективну правду и правно насиље Тужилаштва и Суда БиХ нећемо и не можемо више да трпимо, поручили су ветерани. И позвали саборце, породице погинулих и утамничених, те носиоце највиших функција у Републици Српској и представнике Српске у заједничким институцијама БиХ, да присуствују Озренском мирбожењу и зауставе дугогодишњу праксу правосуђа из Сарајева.

Само у посљедња два мјесеца у Сарајеву је утамничено 55 бивших српских бораца. Хапшени су у бруталним и спектакуларним полицијским акцијама, иако су се неки од њих претходно уредно одазивали на све позиве истражних органа.

Истовремено, предмети ратних злочина над Србима, годинама су похрањени у ладицама. И то је правда бх правосуђа, коју, кажу ветерани више неће нити могу да трпе.

– Ако се настоји масовним оптужбама против Срба приказати лажна слика о карактеру рата у БиХ, ми то сигурно нећемо дозволити, рекао је Зоран Трифуновић, представник ветерана са подручја Сарајевско-романијске регије

Од 350 пресуђених пред Судом БиХ, 230 је Срба. Од изречених 1.750 година затвора, Срби су осуђени на 1.400 година. За то вријеме без казне су злочини над Србима у Сарајеву, у Подрињу, на Озрену, у Централној Босни… А Сарајевом и Федерацијом слободно шетају осумњичени злочинци.

– Власт мора да учини нешто у име нас или ћемо ми сами да учинимо нешто, додао је Борислав Нишић, члан удружења „Ветерани Републике Српске“.

Будући кораци Ветерана зависиће од Озренског мирбожења – од воље представника власти, да здружено стану на пут правног насиља Тужилаштва и Суда БиХ.

Уз благослов који ће тражити од Његовог преосвештенства владике зворничко-тузланског Хризостома, ветерани на Мирбожење позивају све српске званичнике и предсједнике партија које имају посланике у Народној скупштини и Представничком вијећу БиХ.

ВЕТЕРАНИ:

 

Када лове и хапсе наше саборце и препадају им жене и дјецу људи у фантомакама, понеко се и усуди да то о томе пошаље наводно саопштење за јавност које углавном почиње ‘вако: ОШТРО ОСУЂУЈЕМО – тра ла ла ла…

И ништа. Опет ујутро нова хапшења и нова застрашивања жена и дјеце.

Углавном, већина мисли: Мене ваљда неће ако будем ћутао. Моћда и неће.

Ми смо у својој организацији Ветерана Републике Српске све урадили да уочи Дана Републике Српске окупимо све српске политичаре који би требали да дају одговоре како то спријечити. Народ их је бирао да одговарају и на тако тешка питања.
Добили смо потврде од свих позваних да су добили наш писмени захтјев да се пред нама свима појаве и изјасне:До петог јануара добићемо и писмене ппотврде ко ће се одазвати.

Тражили смо и благослов Његовог Преосвештенства Епископа Хризостома.

Извршили смо потпуну мирнодопску МОБИЛИЗАЦИЈУ свог чланства да дођу тога Дана на Озрен. Све вас молимо, а и ми радимо на томе да о овом догађају буду обавијештене све породице наше утамничене браће и свих наших сабораца против којих је покренут или ће бити покренут поступак за одговорност пред неправедним судом БиХ.

Тренутно водимо највећу борбу за пробој медијске блокаде и да нам медији помогну да информација о овом догађају дође у сваку српску куућу.

Убијеђени смо и да ћемо такву медијску подршку добити.

ОВО ЈЕ ИСПИТ ЗА СВЕ НАС: КОЛИКО СТВАРНО ПОШТУЈЕМО СВОЈЕ САБОРЦЕ И ПРИЈЕ СВЕГА КОЛИКО ПОШТУЈЕМО САМИ СЕБЕ.

НЕМОЈТЕ ТО РАДИТИ ЗБОГ НАС, УРАДИТЕ ТО ЗБОГ СВОЈИХ УТАМНИЧЕНИХ И ПРОГАЊАНИХ САБОРАЦА И УРАДИТЕ ТО ЗБОГ САМОПОШТОВАЊА.

ТО ЈЕ ПРВИ УСЛОВ ДА НАС ПОШТУЈУ И ОНИ КОЈЕ СМО ПОЗВАЛИ.

ПОЗДРАВ СВИМ ОБИЛИЋИМА!0 КОМЕНТАРА

 1. Фасцинирајући је потпуни недостатак коментара. Игноришемо најчишће душе или смо почели и сами веровати да смо геноцидан и агресорски народ, каквим нас новинари, попут Кликсових, упорно претстављају? Неко ће рећи, ‘ма дај, какав Кликс, ко то чита?…све полуписмени људи’ …можда,… ал’ то је и те како јасна индикација психе босанских муслимана и Хрвата. Све нешто, ‘има и добрих Срба, нису сви четници’,веле,…ма гони се бре, сваки частан Србин је четник и тачка. Да није било четника, неби било ни Срба на овим подручјима до краја другог светског рата. Ко размишља другачије, или је у заблуди или му је сувише тешко бити Србин. Није лако бити Србин, и зато не може свако ни бити један од нас. Нисам за мржњу али јесам за солдирност међу нама,…дали то било на њиви, на путу, на радном месту или грдаском превозу. Пружимо руку један другоме па тек онда онима за које мислимо ‘ако будемо фини према њима, можда нас заволе’…е то, се никад неће десити јер једноставно, на вишем смо духовном нивоу од било које сорте која је продала веру Православну,…мрзе нас што постојимо, што их наша егзистенција подсећа на велеиздају њихових предака,…подсећамо их на нашу патњу и жртвовање, које је, процентуално, далеко највеће од било које нације,…подсећамо их на супериорност у спорту,…подсећамо мишеве на срце лавовско. Можемо их само натерати на страхопоштовање,…само тај језик разумеју,..њихов избор, њихов проблем.
  Пробуди се Србине! СССС!

 2. Зна се да ја поштујем Ветеране Српске,наша партија-покрет са њима има споразум о сарадњи, ваљда сам и ја као капетан српске војске неки ветеран.

  Наравно да би волио потпун успјех овом скупу, лично не желим да се ико извуче ко је у име Срба, муслимана, или хрвата правио злочине, али ми је пун курац понижења мог народа и флоскула, умјесто радикалног дјеловања наших политичара и људи који раде у разним институцијама у име српског народа.

  Стварно треба ставити вето на све, досаловце на све док се између себе искрено не признамо и не договоримо.

  Какве курчеве изјаве предсједништва и остале политикантске зајебанције као ових дана?

  Заробише нам педесет људи за мјесец дана, а тамо прије тога затворе једног са кратким пантолоницама, па га пусте кад наших десет затворе.

  Сви знају да сам легалиста, али брате догорило је до ноката од непоштовања Српске и српског народа,од понижења наших бораца протканих издајом или кукавичлуком оних које плаћамо у разним институцијама БиХ који заступају Србе, догорило је због опструкција на нивоу БиХ, догорило је од сиромаштва, догорило је………….

  Нешто се мора радикално урадити.

  Или брате да се хитно и искрено призна Република Српска и поштује српски народ, или да се разилазимо као људи.

  П.С.Све сам ближе одлуци да предложим предсједништву ЗОРЕ убацивање у програм рока до референдума због непоштовања мог народа и разлаза у БиХ, односно споразумног, или једностраног разлаза Федерације(која је настала као република 1994 године вољом конститутивног муслиманског и хрватског народа) и Републике Српске (која је израз воље конститутивног српског народа)република које су Дејтонским споразумом унијеле своју државност у данашњу БиХ.

  Или ћемо се поштовати и признати као људи и комшије, или да се као људи разиђемо због непоштовања споразума једне од чланица савеза република које чини БиХ.

  Мислим да немамо више секунде времена, како унутар Српске, тако и у односима на нивоу БиХ, видим шта се дешава зато и опомињем док нас АДЕНАУЕРОВИЋИ и наши политичари- политиканти без муда нису покопали више него сви фундаменталисти до сада заједно.

 3. Ovaj čiča arkan liči na reinkarnaciju stanovitog Džozefa koji je onomad ordinirao ovuda. Kako god, bogatiji smo za još jednog učenika mentalno zaostalog doktora Janeza Paćuke.

  Ovaj drugi – već standardan. Šarene pilule skupe. I tako…

  Lijep pozdrav

 4. @ribar: Срби су народ у нестајању, јер имају предрасуду да могу живјети са онима који им нису пријатељи. Живот са онима са којима си ратовао може једино бити, једни поред других, а никако, једни са другима. Историја је то показала, нажалост.

 5. Serbinium me je nekidan nazvao pinokiom, dakle lazovom , sto sam rekao da je bilo 60. godisnjaka na ratistima u Srpskoj.
  Da, dragi moj serbiniume, bilo ih je.
  Bio sam komandir trojici takvih boraca. Najstariji je bio 1928. nije imao djece, otisao je u prvoj grupi boraca koji su otisli na gradacacko ratiste. Ostala dvojica su otisla sa sinovima…
  Ne , nism bio na ratistu u Diznilendu, moj Diznilendi devedesetih bili si Gradacac, Brcko, Glamoc, Grahovo, Sator planina, Bihacko ratiste…

  Procitaj Kapora, recimo, Smrt ne boli, pa ces se uvjeriti.
  Ako i Kapor nije za tebe lazov i da je obilazio diznilendska ratista…

 6. БЕЗ ОБЗИРА КОЛИКО КАНТРАВЕРЗИ ИЗАЗИВА СВАКА ИДЕЈА ПА И ИДЕЈА ВЕТЕРАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, МОРАЛНО ЈЕ ДА СЕ ЈАВНО ЗАХВАЛИМО, ПРИЈЕ СВИХ ФРОНТАЛУ.

  УГЛАВНОМ ГА ОБЛИКУЈУ МЛАДИ ЉУДИ ( ПОТОМЦИ ВЕТЕРАНА) А НЕ ДИРЕКТНИ УЧЕСНИЦИ ЈЕДНОГ МРАЧНОГ ПЕРИОДА НА ОВИМ ПРОСТОРИМА КОЈИ ЈЕ НАРАВНО ОБИЉЕЖИО И ЊИХОВО ДЈЕТИЊСТВО.

  ДУЖНИ СМО ИМ ЗАХВАЛНОСТ ЈЕР СУ ИМАЛИ НАЈВИШЕ СЛУХА ДА НА ПОТПУНО КОНТРОЛИСАНОМ МЕДИЈСКОМ НЕБУ ПУСТЕ И НАШЕ СИГНАЛЕ КОЈИ МОЖДА И НИСУ УВИЈЕК ПРЕЦИЗНО И РАЗУМЉИВО ОДАСЛАНИ.

  ИСТОВРЕМЕНО ЗАХВАЉУЈЕМО И СВИМ КОМЕНТАТОРИМА КОЈИ СУ НАС И ХВАЛИЛИ И КУДИЛИ ЈЕР СУ НАС ИПАК ПРОМОВИСАЛИ.

  И НА КРАЈУ: СРЕЋНО БАДЊЕ ВЕЧЕ ФРОНТАЛУ И ЊИХОВИМ КОМЕНТАТОРИМА! БИЋЕМО СРЕЋНИ ДА СЕ СРЕТНЕМО НА „ОЗРЕНСКОМ МИРБОЖЕЊУ“! МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *