Веслачки савез БиХ се смјестио у Вишеграду

На захтјев Веслачког савеза Републике Српске, Министарство правде БиХ донијело је рјешење о оснивању и регистрацији Веслачког савеза БиХ, са сједиштем у Вишеграду. Предсједник новоформираног савеза на нивоу БиХ је Томислав Поповић, начелник општине Вишеград, иначе предсједник Веслачког савеза Републике Српске. По ријечима Бошка Фуртуле, вишег стручног сарадника за спорт у Одјељењу за привреду и […]

петак, 3 децембра, 2010 / 13:21

На захтјев Веслачког савеза Републике Српске, Министарство правде БиХ донијело је рјешење о оснивању и регистрацији Веслачког савеза БиХ, са сједиштем у Вишеграду.

Предсједник новоформираног савеза на нивоу БиХ је Томислав Поповић, начелник општине Вишеград, иначе предсједник Веслачког савеза Републике Српске.

По ријечима Бошка Фуртуле, вишег стручног сарадника за спорт у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Вишеград, ускоро слиједи учлањење у Свјетску веслачку асоцијацију – ФИСА.

Након тога моћиће се конкурисати за добијање чамаца за тренинге и такмичења, те за финансијску помоћ потребну за најављену изградњу будућег Интернационалног центра за спортове на води, на обали доњег Дринског језера, у вишеградском насељу Мезалин.

Биће то, како планирају у Вишеграду, окосница развоја спортова на вишеградским језерима.У Вишеграду већ трећу годину дјелује веслачки клуб „Једрина“ који окупља 70 чланова.

С. ХелетаОставите одговор