Вес Браун након 19 година напушта Манчестер јунајтед

После више од 19 година проведених на "Олд Трафорду, од чега 14 у првом тиму Манчестер јунајтеда, дефанзивац Вес Браун одлучио је да подигне сидро и усидри се у новој средини, на сjеверо-западу Енглеске. У 32. години, Браун је промijенио клуб, али не и боје, играће за Сандерленд. Финансијски детаљи трансфера нису објављени, а Браун, […]

четвртак, јул 7, 2011 / 22:06

После више од 19 година проведених на "Олд Трафорду, од чега 14 у првом тиму Манчестер јунајтеда, дефанзивац Вес Браун одлучио је да подигне сидро и усидри се у новој средини, на сjеверо-западу Енглеске.

У 32. години, Браун је промijенио клуб, али не и боје, играће за Сандерленд.

Финансијски детаљи трансфера нису објављени, а Браун, који је одиграо 361 меч за "ђаволе", потписао је уговор на четири године. Бивши енглески репрезентативац је у дресу Јунајтеда освојио је пет титула шампиона Енглеске, два пута је био првак Европе, а по два пута је освајао ФА Куп и Лига куп.

Према наводима енглеских медија, тренер Сандерленда Стив Брус преговара о довођењу још једног играча Јунајтеда, Џона О’Шеја, Сандерленд је прошлу сезону завршио на десетом месту.

"Постао је омиљени играч код навијача због односа према игри. Увек је тешко када одан момак напушта клуб, али живот иде даље. Вес ће имати шансу да се докаже у екипи Стива Бруса и задовољство ми је што је завршио у добрим рукама", рекао је Браунов бивши менаџер Алекс Фергусон.Оставите одговор