Венецуела: Американци нам трују предсједника, зато му је лоше

Венецуелански потпредсједник Николас Мадуро обратио се јавности током дугачког говора који је очигледно имао за циљ да умири грађане упркос наглом погоршању здравственог стања предсједника Хуга Чавеза. Мадуро је био окружен политичким и војним челницима, у очигледном исказивању солидарности врха државе, преноси ББЦ. Он је оптужио САД да кују завјеру против венецуеланске владе и изјавио […]

уторак, март 5, 2013 / 18:05

Венецуелански потпредсједник Николас Мадуро обратио се јавности током дугачког говора који је очигледно имао за циљ да умири грађане упркос наглом погоршању здравственог стања предсједника Хуга Чавеза.

Мадуро је био окружен политичким и војним челницима, у очигледном исказивању солидарности врха државе, преноси ББЦ.

Он је оптужио САД да кују завјеру против венецуеланске владе и изјавио је да ће амерички војни аташе у Венецуели бити протјеран у року од 24 сата.

Званичници су у понедјељак саопћили да се код Цхавеза појавила нова, тешка респираторна инфекција.

На десетине људи окупило се како би молили за његово здравље у болници у којој се лијечи 58-годишњи предсједник.

Чавез се није појавио у јавности откако се вратио у Венецуелу прошлог мјесеца након што је био лијечен од рака на Куби.

У говору из предсједничке палате Мирафлорес, емитованом уживо на државној телевизији, Мадуро је оптужио "непријатеље отаџбине" у Венецуели и иностранству, посебно Сједињене Државе, да подривају демократију у Венецуели.

Говорећи у соби пуној државних званичника, укључујући министра одбране и предсједниковог брата Адана Чавеза, Мадуро је изјавио да је Чавезова болест резултат "напада" његових непријатеља и позвао је на истрагу.Оставите одговор