Велимировић: Очекујемо оптужницу против Дудаковића

Директор Републичког центра за истраживање ратних злочина Јанко Велимировић очекује да ће тужилаштва БиХ или Унско-санског кантона веома брзо процесуирати извршиоце и наредбодавце ратних злочина које су над Србима починили припадници Петог корпуса Армије БиХ на челу са Атифом Дудаковићем. Велимировић истиче да откривање и ексхумација српске масовне гробнице у касарни "Адил Бешлић" у Бихаћу, […]

среда, 29 августа, 2012 / 12:11

Директор Републичког центра за истраживање ратних злочина Јанко Велимировић очекује да ће тужилаштва БиХ или Унско-санског кантона веома брзо процесуирати извршиоце и наредбодавце ратних злочина које су над Србима починили припадници Петог корпуса Армије БиХ на челу са Атифом Дудаковићем.

Велимировић истиче да откривање и ексхумација српске масовне гробнице у касарни "Адил Бешлић" у Бихаћу, као и масовне српске гробнице у Кленовцу код Босанског Петровца додатно оснажује документацију и доказе о почињеним ратним злочинима који се приписују припадницима Петог корпуса Армије БиХ.

"Због тога мислим да је сасвим извјесно убрзо процесуирање ових злочина", рекао је Велимировић Срни.

Он је закључио да нема никаквих разлога да Тужилаштва БиХ или Тужилаштво Унско-санског кантона одустане од процесуирања ратних злочина Петог корпуса Армије БиХ, тим више се у видео документацији којом располаже Тужилаштво БиХ потврђује Дудаковићево директно учешће у злочинима над Србима.

У мјесту Кленовац код Босанског Петровца ексхумирано је четири до шест некомплетних људских скелета за које се претпоставља да су припадници ВРС, стријељани на тој локацији 1995. године.

Члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић рекао је Срни да Институт располаже оперативним сазнањима да су овај злочин извршили припадници Петог корпуса Армије БиХ 1995. године.



Оставите одговор