Велика сарадња Јахуа и Нокие

Фински произвођач мобилних телефона „Нокиа“ и амерички интернет претраживач „Јаху“ склопили су споразум о сарадњи у области интернет услуга, који укључује фасцикле и електронску пошту. Двије компаније на тај начин намјеравају да се ефикасније боре са новим конкурентима на бежичном телекомуникацијском тржишту. Улога мобилних услуга и софтвера се знатно повећала од када су "Епл" и […]

уторак, мај 25, 2010 / 15:59

Фински произвођач мобилних телефона „Нокиа“ и амерички интернет претраживач „Јаху“ склопили су споразум о сарадњи у области интернет услуга, који укључује фасцикле и електронску пошту.

Двије компаније на тај начин намјеравају да се ефикасније боре са новим конкурентима на бежичном телекомуникацијском тржишту.

Улога мобилних услуга и софтвера се знатно повећала од када су "Епл" и "Гугл" ступили на то тржиште и "присилили" произвођаче мобилних телефона, као што су "Самсунг" и "Нокиа" да прошире своју понуду.

"Нокиа" је током неколико година уложила више од 10 милијарди долара (8,09 милијарди евра), да би постигла конкурентност у новој области. За сада је њихова понуда интернет сервиса, које иду од преузимања музике до и-мејла, успјела да привуче мало корисника који плаћају.

"То је дубља сарадња него што су многи очекивали", тврди аналитичар фирме "МКМ Партнерс" Теро Куитинен.

"Може да помогне да се прошире услуге ‘Нокие’ у области електронске поште и говорних услуга на тржиштима у развоју, на којима има добру прођу."

Према новом споразуму, "Јаху" ће постати ексклузивни давалац и-мејл услуга "Нокији", а "Нокиа" ће једина обезбјеђивати фасцикле и навигацију за "Јаху"Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *