Велика Британија: Торијевци захтјевају референдум

Британски премијер Дејвид Камерон мора расписати референдум о чланству у ЕУ или ће се суочити са побуном у редовима сопствене странке и незадовољством гласача, упозорио је данас један од водећих посланика из редова торијеваца Марк Причард. Причард је секретар Комитета 1922 конзервативних посланика и највише је рангирани торијевац, који је затражио одржавања гласања о чланству […]

понедељак, 19 септембра, 2011 / 13:11

Британски премијер Дејвид Камерон мора расписати референдум о чланству у ЕУ или ће се суочити са побуном у редовима сопствене странке и незадовољством гласача, упозорио је данас један од водећих посланика из редова торијеваца Марк Причард.

Причард је секретар Комитета 1922 конзервативних посланика и највише је рангирани торијевац, који је затражио одржавања гласања о чланству Велике Британије у ЕУ након кризе у еврозони.

Он је у тексту за британски дневник "Дејли телеграф" истакао да је ЕУ постала "окупациона снага" која урушава британски суверенитет и да више није загарантована "безусловна подршка" посланика.

Према његовом мишљењу, Влада треба да одржи идуће године референдум о томе да ли Велика Британија треба да има само трговинске односе са ЕУ, а не да буде у политичкој унији.

Причард је водећа личност у групи од 120 конзервативних посланика, који врше притисак на Камерона да припреми "јасан план" за повлачење из Европе.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *