ВЕЛИЧАНСТВЕНИЋИ (THE INCREDIBLES)

Суперхероји су почели правити проблеме народу. Држава штетује у виду тужби, запримиљених од испребијаних криминалаца, и грађана повријеђених у току спашавања њих самих; те материјалне штете, почињене у утјеривању правде. Због заслуга, суперхероје умјесто у затвор, смјештају у програм заштите свједока. Добијају нове идентитете, и морају се бавити нормалним пословима. И шта човјек више да […]

четвртак, септембар 8, 2011 / 05:32

Суперхероји су почели правити проблеме народу. Држава штетује у виду тужби, запримиљених од испребијаних криминалаца, и грађана повријеђених у току спашавања њих самих; те материјалне штете, почињене у утјеривању правде.

Због заслуга, суперхероје умјесто у затвор, смјештају у програм заштите свједока. Добијају нове идентитете, и морају се бавити нормалним пословима. И шта човјек више да очекује од забаве за дјецу? Ово је толико велики иступ, да сад треба једно пет година снимати на стару фору.

Тешко суперхероју, бактати се у канцеларијској коцкици осигуравајућег завода. Још теже да своје тинејџере, спутавају у цијеђењу суперпубертетских бубуљица. Ваља сакривати моћи, што отац лијечи тако што осване у новинама као непознати доброчинитељ. Спасио којекога из пожара, и тако то.

Али, и то му додије. Навуче се на причу да буде тајни агент. Џемс Бонд, који лаже жену да је на службеном путу. А од жене се слабо шта да сакрити. Уз нежељењно укипавање дјеце, одлази да спаси свог несташка.

Иако у осталим саставцима формулативан, филм је духовит, добро анимиран и режиран. За гледања.

 

(Редитељ: Бред Брд; Гласови: Крејг Т. Нелсон, Холи Хантер, Семјуел Л. Џексон)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *