Већина посланика СНСД није подржала тестирање ученика на дрогу

Већина посланика владајуће коалиције остали су уздржани приликом гласања о увођењу обавезног тестирања средњошколаца на опојне дроге, иако је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић у завршној ријечи подржао доношење овог закључка. Седма посебна сједница Народне скупштине РС дијелом ће остати упамћена и по томе што је већи дио посланика СНСД-а гласао против Закључка […]

субота, март 7, 2015 / 12:40

Већина посланика владајуће коалиције остали су уздржани приликом гласања о увођењу обавезног тестирања средњошколаца на опојне дроге, иако је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић у завршној ријечи подржао доношење овог закључка.

Седма посебна сједница Народне скупштине РС дијелом ће остати упамћена и по томе што је већи дио посланика СНСД-а гласао против Закључка о планираном тестирању средњошколске омладине на опојне дроге у Републици Српској.

Наиме, посланици владајуће коалиције су приликом усвајања Приједлога буџета за 2015. годину подржали и гласали за амандман којим су планирана средства за тестирање средњошколске омладине на опојне дроге, а који јепредложио потпредсједник Народне скупштине РС др Ненад Стевандић.

На посљедњој, 7. посебној сједници НСРС Стевандић је 5. марта поднио закључак којим је на основу предвиђених буџетских средстава предложио да НСРС обавеже Владу да проведе наведено тестирање.

Већина посланика скупштинске већине су остали уздржани, иако је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић у завршној ријечи подржао доношење овог закључка.

– Приједлог закључка су подржали и присутни чланови Владе РС, док ми је већина посланика владајуће коалиције током сједнице и у холу НСРС, честитала на идеји и програму који сам детаљно образложио, каже Стевандић.

Он је осудио лицемјерје и неодговорност коју су народни посланици показали „на штету дјеце у Републици Српској“ , називајући срамотним понашање већине посланика СНСД-а.

– Једино нарко-мафија може да буде срећна и задовољна исходом гласања и понашањем СНСД-ових посланика, огорчен је потпредсједник НСРС из реда опозиције.

Стевандић је додао да неће одустати од институционалне борбе и да ће наставити битку за дјецу у РС, увјерен да ће подршка јавности „утицати на свијест посланика који су у позицији да доносе одлуке у корист грађана РС“.

– Као народни посланик и родитељ захваљујем се предсједнику НСРС, посланицима опозиције и посланицима ДНС-СРС-НС, те по двоје посланика СП-а и СНСД-а, на показаној одговорности и понашању које не робује ускостраначким интересима и дневној политици, рекао је Стевандић.0 КОМЕНТАРА

  1. Напокон један одличан приједлог и значајан корак ка озбиљној превенцији злоупотребе опојних дрога. Потребна су минимална средства, а друштвена корист коју би имали је непроцјењива.

    И било би добро да они који нису подржали приједлог објасне због чега?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *