Вечерњакова награда: Сејдићфинци личност године

На манифестацији "Вечерњаков печат", коју организује "Вечерњи лист БиХ", за личности године вечерас су у Мостару проглашени Јакоб Финци и Дерво Сејдић. Финци и Сејдић су позвали политичаре да коначно проведу одлуку суда из Стразбура па макар се више никад и не поменуло "Сејдић-Финци". Награда за хумано дјело додијељена је постхумно Јелени Трикић, званој "мајка […]

петак, март 22, 2013 / 08:07

На манифестацији "Вечерњаков печат", коју организује "Вечерњи лист БиХ", за личности године вечерас су у Мостару проглашени Јакоб Финци и Дерво Сејдић.

Финци и Сејдић су позвали политичаре да коначно проведу одлуку суда из Стразбура па макар се више никад и не поменуло "Сејдић-Финци".

Награда за хумано дјело додијељена је постхумно Јелени Трикић, званој "мајка храброст". Награду је преузео њен муж Горан Дуновић.

Културни догађај године у избору "Вечерњег листа" је Сарајево филм фестивал, "звијезда године" је глумац Енис Бешлагић, награду за "успјех године" добио је актуелни директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Горан Зубац, награда за "пројекат године" припала је директору предузећа "Интеграл инжењеринг" Слободану Станковићу, док је спортиста године фудбалер Един Џеко.

Награда "Фото финиш" припала је специјалном представнику ЕУ у БиХ Петеру Соренсену.

За политички успјех године награђен је лидер Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић. Награду за међурелигијски дијалог добио је бискуп Фрањо Комарица. Посебно признање додијељено је хуманитарној акцији "Бијели пут" за спашавање људи у рату, а награду су примили фра Ико Скоко и доктор Слободан Ланг.

Признање "наше горе лист" добио је предсједник Хрватског сабора Јосип Леко, а за привреду је награђен директор предузећа "Феал" Јозо Богдан. Печат је уручен и САД за све што су учиниле за БиХ.

Покровитељи манифестације били су предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић и предсједник Хрватске Иво Јосиповић.

Радмановић је, отварајући "Вечерњаков печат" у Мостару, рекао да се из овог града шаље порука да је то град културе и лијепе ријечи и да није град ситних политичких свађа.

Манифестацији, која је одржана у Дому Херцег Стјепана Косаче, присуствовали су бројни званичници и угледне личности из политичког, јавног и културног живота БиХ и Хрватске.Оставите одговор