Вечерас гашење свјетла за нашу планету

Грађански едукативни центар позвао је грађане БиХ да се вечерас придруже свјетској волонтерској акцији „Сат за планету Земљу“, те угасе свјетла у домаћинствима и компанијама од 20.30 до 21.30 часова. Ова у свијету позната акција еволуирала је од иницијативе настале у Сиднеју 2007. године, а први пут је на глобалном нивоу одржана 2008. године, подсјећају […]

субота, 31 марта, 2012 / 16:00

Грађански едукативни центар позвао је грађане БиХ да се вечерас придруже свјетској волонтерској акцији „Сат за планету Земљу“, те угасе свјетла у домаћинствима и компанијама од 20.30 до 21.30 часова.

Ова у свијету позната акција еволуирала је од иницијативе настале у Сиднеју 2007. године, а први пут је на глобалном нивоу одржана 2008. године, подсјећају из Грађанског едукативног центра.

У акцији, чији је организатор Свјетски фонд за природу, прошле године учествовао је 5 251 град са готво двије милијарде људи у 135 земаља свијета на свих седам континената.

Из Административне службе Бањалуке раније је саопштено да ће свјетла у овом граду од 20.30 до 21.30 часова бити угашена на зградама Административне службе града, Културног центра “Бански двор“, “Пошта Српске“, Музеја савремене умјетности Републике Српске, “Електрокрајине“, те у Музичком павиљону у парку "Петар Кочић".

Уз Бањалуку, која се већ четврту годину заредом укључује у ову акцију, најављено је да ће "Сат за планету Земљу" подржати и Мостар, Тузла, Бугојно и Ливно, као и многи други градови.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *