Већ независни: Предсједништво БиХ не обавјештава о присутности Додика на Црвеном тргу

Обавијештени смо званичним каналом да је Предсједавајући Предсједништва тзв. Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић примио амбасадора Републике Турске Халдуна Коча и причао са њим о Поточарском игроказу, па чак и о сједници али не и да је српски члан предсједништва Милорад Додик у Москви.

четвртак, 25 јуна, 2020 / 08:25

Сједница ће бити одржана 26. јуна 2020. године (петак), у згради Предсједништва БиХ, сала 30/I, с почетком у 14.00 часова, а на дневном реду сједнице је утврђивање Приједлога закона о Буџету институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза БиХ за 2020. годину.

О наставку лагарија о тобожњем геноциду и свјесном ширењу вјерске и националне мржње измишљањем 8.000 убијених у јулу 1995. у Сребреници, можете више прочитати низводно:

На састанку је разговарано о тренутном стању у двије државе  у вези са борбом против ширења вируса корона. Предсједавајући Џаферовић захвалио је на медицинској помоћи коју је Република Турска међу првима пружила Босни и Херцеговини, чиме се значајно допринијело у предузимању почетних мјера на заштити становништва од ове болести.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Џаферовић упознао је амбасадора Коча са актуелним  политичким дешавањима у Босни и Херцеговини.  Наглашен је значај постигнутог споразума за одржавање избора у Мостару, што је од интереса за цијелу Босну и Херцеговину. Такође, предсједавајући Џаферовић упознао је турског амбасадора са припремама за комеморацију поводом 25. годишњице геноцида у Сребреници.