ВД генералног директора РиТЕ Гацко Рајко Паповић

Функционер Калинићевог Савеза за демократску Српску Рајко Паповић именован је за вршиоца дужности генералног директора Рудника и термоелектране Гацко, ексклузивно сазнаје Фронтал. Паповић на том мјесту мијења такође ВД директора Драгољуба Мучибабића. Некадашњи је функционер СДС, и у влади Гојка Кличковића био је министар омладине и спорта. Формирањем СЗДС који је основао Драган Калинић прелази […]

уторак, мај 28, 2013 / 15:44

Функционер Калинићевог Савеза за демократску Српску Рајко Паповић именован је за вршиоца дужности генералног директора Рудника и термоелектране Гацко, ексклузивно сазнаје Фронтал.

Паповић на том мјесту мијења такође ВД директора Драгољуба Мучибабића. Некадашњи је функционер СДС, и у влади Гојка Кличковића био је министар омладине и спорта.

Формирањем СЗДС који је основао Драган Калинић прелази у редове ове странке, и на изборима 2010. учествује у трци за српског члана предсједништва. Сматра се да је његова кандидатура директно помогла Небојши Радмановићу да тијесно побиједи Младена Иванића.

Власник је приватне грађевинске фирме БГМ из Гацка.

Раније је и у другој ТЕ у Српској промијењен генерални директор. Жико Крунић је замијенио Анту Гајића на мјесту директора ТЕ Угљевик.0 КОМЕНТАРА

 1. Vlasnik je i firme SAFIR iz Gacka. Njegova firma obavlja mnogo poslova u RiTE Gacko i ovo je klasican sukob interesa, Ali to naravno ovoj vlasti ne smeta jer se blize izbori i Mile se bori za podrsku makar i minorne SzDS. Iako je razvlacio tri godine ipak je ispunio obecanje. Ovaj dogovor je postignut jos 2010. Nedavno je raspisan konkurs za gen. direktora RiTE Gacko i kad su vidjeli da Rajko ne ispunjava uslove, brzo je ponisten. Ubrzo se krenulo u izmjenu Statuta preduzeca i umjesto da gen. direktor mora biti dipl. inzinjer, promjenjeno je u VSS. A Rajko je svoju skolu (DIF) stekao vanredno u Pristini po „stare dane“. Difivac sa sumnjivo stecenom diplomom vodi najvece preduzece za proizvodnju el. energije u RS.

 2. PREOFESOR I ČOMBE BACAJU BOMBE !

  E moj propali profesore, tebi je bitno samo da nešto laprdaš. Koliko si samo pun negativne energje i loših misli prema drugima. Od zla koje je u tebi više i ne spominješ svoju umanjenu platu, već si počeo i Zakonima da se baviš po sisitemu „Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu“. Ti mi kao nešto pričaš o sukobu interesa. Baš si glup, kao i oni koji ti daju savjete!

 3. @markogacko1965
  Izvini ali nisam shvatio u cemu je tvoj problem. Iznio si niz uvreda ali se nisi osvrnu ni na jednu cinjenicu koju sam naveo. Molim te da napises sta nije istina iz mog predhodnog posta.

 4. @profesor
  Provjeri i vidjećeš da Papović nije vlasnik ni preduzeća Safir ni BGM ( u biti je PGM a ne BGM). Pitaj te tvoje dousnike i znaces da papović nije vlasnik gore navedenih firmi, čak nije ni zaposlen ni u jednoj od njih. Tako da tvoja priča o sukobu interesa „ne drži vodu“. Ne znam otkud ti te ibnformacije.
  Bolje bi ti bilo da pripazis malo na ocjene te djece u školi u kojoj predavaš i da malo više pažnje njima posvetiš nego Zakonu o sukobu interesa. B-)

 5. Nemoj puno da gledas BN TV, vidiš šta rade ot tebe profesore. Čak su naparvili famu o silnom Blažu Grkoviću kako je zadavio medvjeda a dobro znas da od meda nema ni traga ni glasa. Znamo svi da je pucao iz puske u meče i ranio ga a aonda je medvjedica naišla i udarila i onesvjestila Grković-a a meče odnijela. E sad da Blažo en bi platio kaznu za odstrel medvjeda 15.000 KM izmišljena je fatalna priča o davljenju medvjeda. ma hajde molim te!
  Znači laži nikad kraja, posebno na BN TV.

 6. @markogacko1965
  SAFIR je firma Rajka Papovica (bar bila poslednjih vise od 10 godina). Nakon sto se podijelio sa bratom i otvorili drugu firmu, ne znam na kome se vodi koja od njih ali to je potpuno nevazno. Kad insistiras da te podsjetim na jednu aferu sa gradjevinskim paketima, kada je opstina davala po 5000KM izbjeglicama a materijal se samo mogao podici u SAFIRU i to za 4000KM. S tim da nisi mogao uzeti sta hoces nego sta ti on da i to sve skuplje na 20-30%. Tako su jadni ljudi za 5000KM dobijali 3000KM. Takvih gradjevinskih paketa je podijeljeno 150. Uvijek se na sirotinji kralo.
  A plate koje si spominao su smanjili isti ti koji sad Rajka postavljaju za direktora.
  Sto se tice BN ja ove informacije nisam cuo na BN-u nego to znaju svi u Gacku i okolini. O ugledu novopecenog direktora govori i to da je jedva skupio nesto vise od 200 glasova na izborima.

 7. GACKO – Pripadnici Jedinice za posebne istrage MUP-a RS uhapsili su juče načelnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti SO Gacko Dragana Papovića, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja.

  Papović, koji je juče uhapšen na radnom mjestu u SO Gacko, privođen je i prije mjesec dana, ali je ubrzo pušten iz pritvora.On je juče saslušan u Okružnom tužilaštvu Trebinje, koje je nakon toga zatražilo od sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u tom gradu da mu se odredi pritvor do mjesec dana.

  Tužilac Žarko Milić izjavio je nakon saslušanja da se Papović tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, koju je nastavio nakon prvog privođenja i saslušanja u tužilaštvu krajem marta ove godine.

  „Nova zloupotreba odnosi se na izvještaj o budžetu opštine Gacko za 2007. godinu, koji je lokalni parlament usvojio bez saglasnosti Ministarstva finansija RS“, kazao je Milić i pojasnio da u prijedlogu tog budžeta postoji stavka od 2,7 miliona KM za kapitalne investicije, od čega za 2,1 milion KM nije navedena tačna namjena.

  Sumnja se da je planirano da se ova sredstva ulože u zgradu koja se gradi u tom gradu od 1999. godine.

  Nezvanično saznajemo da je izjavu o izvještaju o budžetu opštine Gacko za 2007. godinu, u svojstvu svjedoka, policiji dao i ministar finansija RS Aleksandar Džombić. Ovu informaciju juče nismo mogli da potvrdimo jer se Džombić nije javljao na mobilni telefon.

  Pripadnici Jedinice za posebne istrage MUP-a RS uhapsili su Papovića i 29. marta ove godine zajedno s načelnikom SO Gacko Milanom Radmilovićem. Poslije hapšenja, Papović je saslušan u Okružnom tužilaštvu Trebinje nakon čega je pušten na slobodu dok je Radmilović pritvoren i ovih dana mu je pritvor produžen za još 60 dana.

  Istražioci su utvrdili da je Radmilović stvorio obaveze prema opštini Gacko u iznosu od 6.479.696 KM u korist Građevinskog preduzeća „Tajm inženjering“ iz Beograda.Protiv Radmilovića i Papovića Tužilaštvu je do sada podneseno više izvještaja o počinjenom krivičnom djelu zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.

  U tim izvještajima stoji da su počinili krivična djela kada je u pitanju trošenje novca na osnovu rudarske rente, koju SO Gacko ubire od Rudnika i termoelektrane Gacko.
  jaran, 29.03.2013. 21:28:31 [71856]
  A NIJE PRVOAPRILSKA šala,ko je ko?!
  ”Novac i imovinu GAT-a prebacuju u svoj ‘Safir’”

  GACKO – Rajko Papović, bivši ministar sporta u Vladi Gojka Kličkovića, koji je sa svojim bratom Dragutinom najveći vlasnik Građevinskog preduzeća GAT iz Gacka, izbjegava izmirivanje obaveza prema radnicima, a svu dobit iz GAT-a usmjerava u preduzeće „Safir“ u kojem je većinski vlasnik sa bratom.

  Tvrde to bivši i sadašnji radnici GP GAT, od kojih je skoro polovina podnijela tužbe protiv tog preduzeća i Papovića. Ratko Kovačević, diplomirani pravnik, koji je bez posla u GAT-u ostao prije godinu, kaže da je trebinjskom Osnovnom sudu podnesena i prijava zato što je GAT, nakon što je u njemu otvoren stečajni postupak, podijeljen na tri preduzeća.

  „Braća Papovići izbjegavaju obaveze prema radnicima dijeleći preduzeće i formirajući unutar njega nove firme. Tako sada postoje ‘GAT inženjering’ u kojem je otvoren stečajni postupak, ‘GAT invest’, koji se priprema za otvaranje stečajnog postupka i PGM, koji bi trebalo da radi dok ne dođu za naplatu potraživanja radnika i trećih lica“, kaže Kovačević.

  On dodaje da se istovremeno sva potraživanja i troškovi fakturišu na GAT, a dobit se sliva u „Safir“ za kojeg GAT otplaćuje kredite.

  „Svi direktori i radnici u GAT-u su iz ‘Safira’, dok u ‘Safiru’ na crno rade radnici GAT-a“, tvrdi Kovačević.

  Dug za plate, dodaje, narastao je na oko 250.000 KM, a doprinosi radnicima nisu uplaćeni otkad su Papovići kupili 30 odsto akcija u GAT-u. Kovačević priča da je poslije isplate plata povukao tužbu protiv GAT-a, ali mnogi radnici nemaju nikakve šanse da dobiju zarađeno.

  „Ne mogu da shvatim zašto Papovići neće da uplate ni marku doprinosa kad su u firmi vrijednoj više od 2,5 miliona KM za tri godine realizovani poslovi od dva miliona KM“, kaže Kovačević.

  Vozač Obren Savić poslije 32 godine radnog staža ostao je u ovoj firmi bez posla i sa slabim mogućnostima da mu bude isplaćeno 26 plata koje potražuje. Istu sudbinu dijeli i njegov kolega Njegomir Tepavčević koji je podnio tužbu, ali ne vjeruje da će ikada dobiti novac. Njihov kolega Milimir Koprivica dobio je preduzeće na sudu u oktobru prošle godine, ali Papovići mu još ništa nisu isplatili iako je presuda pravosnažna. Nije ispoštovana ni sudska presuda o djelimičnom usvajanju tužbenog zahtjeva Koje Rudovića, kojom je GAT-u naloženo da mu isplati 4.679 KM sa zateznim kamatama.

  Kako se rješenje ne nazire, radnici GAT-a su nedavno Specijalnom tužilaštvu RS uputili zahtjev za kontrolu zakonitosti rada preduzeća. Od Komisije za reviziju privatizacije RS zatražili su da preispita prodaju firme obavljenu 2004. godine.

  Rajko Papović kaže da je GAT prvo preduzeće u Gacku u kojem je pokrenut stečaj, pa, kako tvrdi, neupućeni radnici bez razloga strahuju šta će biti s njima.

  „Garantujem radnicima da niko neće ostati bez posla, da će svima biti povezan radni staž od poratnih godina do danas, te da ćemo izmiriti sve obaveze prema njima otkad smo mi preuzeli preduzeće. Takođe, sve pravosnažne presude će biti ispoštovane“, rekao je Papović.

  Odgovarajući na radničke optužbe Papović kaže da je GAT podijeljen na više firmi s ciljem da se sačuva proizvodnja i da bi radnici bili zadržani na poslu.

  „Sve je urađeno po zakonu, a ‘GAT inženjering’, ‘GAT invest’ i ‘Safir’ formirali su PGM s namjerom da sačuvaju radna mjesta tih ljudi koji, eto, sad pričaju što pričaju“, kaže Papović.

  On je dodao su prilikom kupovine GAT-a naslijeđena velika dugovanja, ali da su i pored toga svi zaposleni zbrinuti, a da su oni koji se bune izmanipulisani od onih koji ne žele dobro ni njemu, ni firmi, ni njima.

  RiTE Gacko favorizovao „Safir“

  Firma „Safir“ bila je unazad nekoliko godina jedna od onih koje je favorizovalo preduzeće Rudnik i Termoelektrane (RiTE) Gacko angažujući ih kao treće lice.

  Prema izvještaju Radne grupe „Elektroprivrede RS“, u sklopu koje posluje RiTE Gacko, iz 2003. godine, „Safir“ je među domaćim firmama prednjačio po potraživanjima od RiTE Gacko. Samo te godine „Safir“ je od RiTE potraživao 455.308,88 KM. (Nezavisne novine 28.02.2007 )
  jaran, 29.03.2013. 21:37:39 [71857]
  http://www.gacko.net/photogallery/Image3.jpg
  Smijenjeni sekretar SO Gacko Čedomir Janjušević biće ponovo vraćen na posao

  U GACKU SE I DALJE ZATAŠKAVA KRIMINAL

  2006-07-30 16:57:20

  GACKO (SINA) – Diplomirani pravnik iz Gacka Čedomir Janjušević koji je dugi niz godina obavljao funkciju sekretara Skupštine Opštine Gacko, a onda razriješen ove dužnosti i udaljen sa posla, ponovo će biti vraćen na posao, odlučio je Odbor za žalbe Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

  Ovo rješenje je upućeno i načelniku opštine Gacko Milanu Radmiloviću, gdje mu je naloženo da Janjuševića rasporedi na radno mjesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi, kao i da mu se isplate sve neisplaćene plate i druga primanja za koja je mjesecima bio uskraćen.

  Protiv takvog rješenja, u kome je konstatovano da su u *slučaju Janjušević* nadležni u Opštini Gacko nezakonito postupili zbog *pogrešnog i nepotpunog utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnih propisa*, nije dozvoljena žalba.
  Ne komentarišući da li će ponovo biti i sekretar Skupštine Opštine Gacko, Janjušević kaže da mu se, osim vraćanja na posao koji odgovara njegovoj stručnoj spremi, moraju isplatiti sve zaostale plate i druga primanja za svih 13 mjeseci, koliko je, kako kaže, voljom lokalnih moćnika, bio bez posla i zdravstvene zaštite.
  *Sve to mi se deslio zbog moje zakonske i moralne obaveze da kao sekretar Skupštine Opštine ukazujem na nezakonitosti koje su ti isti sprovodili i još uvijek sprovode, pa su mi bili oduzeli sve osim prava da udišem zagađeni gatački vazduh*, kaže Janjušević, aludirajući na malverzacije SO Gacko i Rudnika i Termoelektrane, koje su potvrdili i prošlogodišnji revizorski izvještaji Boška Čeka.

  On je, kako tvrdi, još prije Čekovih izvještaja o poslovanju opštine Gacko u 2004. godini iznosio na vidjelo malverzacije Opštine i RITE *sa desetinama miliona nezakonito potrošenih maraka, ukazujući uporno punih 14 godina na organizovani kriminal ogromnih razmjera u ovom mjestu*.

  Janjušević tvrdi da je nadležnim istražnim organima davno podnio prijavu protiv odgovornih lica u Skupštini Opštine sa, kako kaže, 300 stranica neoborivih dokaza o mućkama, gdje su, između ostalog, bez ikakovog zakonskog osnova, pojedincima kupovani i dijeljeni stanovi, ili su dodjeljivani stambeni krediti, čak i onima koji nisu radili u Skupštini Opštine, dok su nekima, s druge strane, uručivani građevinski paketi i po nekoliko puta.

  On dodaje da je neshvatljivo da se zbog svega toga još niko u SO Gacko nije našao *sa one strane brave*, zapitavši se – Ko to u Gacku permanentno zataškava kriminal?x-(x-(x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *