Вавринка изашао као побједник још једног маратона са Ђоковићем

Најбољи српски тенисер поражен послије маратонске борбе у пет сетова од Швајцарца Станисласа Вавринке са 6:2, 4:6, 2:6, 6:3, 7:9 и послије 28 узастопних побједа одлази са турнира Ђоковић испао у четвртфиналу Аустралијан опена. Oво је први турнир, послије неколико година, на коме је Ђоковић био без старог тренера Марјана Вајде, а његово мјесто заузео […]

уторак, 21 јануара, 2014 / 13:50

Најбољи српски тенисер поражен послије маратонске борбе у пет сетова од Швајцарца Станисласа Вавринке са 6:2, 4:6, 2:6, 6:3, 7:9 и послије 28 узастопних побједа одлази са турнира Ђоковић испао у четвртфиналу Аустралијан опена.

Oво је први турнир, послије неколико година, на коме је Ђоковић био без старог тренера Марјана Вајде, а његово мјесто заузео је Борис Бекер, нови тренер, који није донио срећу српском асу. Овим испадањем Ноле је изгубио 1640 поена на АТП листи.

Био је ово поново маратонски меч, а обојица играча приредила су још један сјајан двобој, као и прошле године, када је Новак славио послије маратона. Он у међусобним дуелима води са 15:3.

Иначе, њих двојица су одиграли четврти најдужи меч на Аустралијан опену и то у осмини финала 2013. године, а трајао је пет сати и два минута.

Побједник овог меча Станислас Вавринка играће у полуфиналу против Томаша Бердиха који је елиминисао Давида Ферера са 6:1,6:4,2:6,6:4.