Ватрогасни утисак СДС: Пожар у Енергоинвесту подметнут да се сакрије државни криминал

Српска демократска странка сумња да је јучерашњи пожар у Енергоинвесту у Источном Сарајеву подметнут како би се прикрили трагови огромног државног криминала.

недеља, 11 августа, 2019 / 10:31

У овом пожару је изгорела највећа хала из које је искључена струја прије више од годину дана и из које су извучене машине и незаконито продате у Зеницу.

Иако је о овом криминалу само у 2019. години поднијето више од 7 кривичних пријава Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву и Министарству унутрашњих послова Републике Српске, никада није поднијета ниједна радња од стране надлежних у Републици Српској како би заштитили своју имовину, између осталог у скупим машинама чија је вриједност близу 10 милиона КМ.

Српска демократска странка потавља питање како је могуће да пожар избије у празној хали из које су украдене машине у власништву Владе Републике Српске.

Српска демократска странка изражава сумњу да се ради о прикривању државног криминала који се годинама заташкавао и због тога је нопходно хитно укључивањеТужилаштва како би се разоткрили виновници ове вишегодишње пљачке.

Сектор за

политику и медијеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *