Ватрогасцима из Милића пуне руке посла

МИЛИЋИ – Само од почетка ове године па до краја марта на подручју општине Милићи регистровано је 30 шумских пожара различитог интензитета, што је више него током цијеле 2010. године – изјавио је Срни старјешина Територијалне ватрогасне јединице "Милићи" Миодраг Пантић. Пантић је додао да је и током овог викенда на подручју општине регистровано неколико […]

понедељак, 11 априла, 2011 / 18:04

МИЛИЋИ – Само од почетка ове године па до краја марта на подручју општине Милићи регистровано је 30 шумских пожара различитог интензитета, што је више него током цијеле 2010. године – изјавио је Срни старјешина Територијалне ватрогасне јединице "Милићи" Миодраг Пантић.

Пантић је додао да је и током овог викенда на подручју општине регистровано неколико пожара, од којих су највећи били у рејону Заклопаче, гдје је изгорио дио борове шуме, и у Горњем Залуковику.

"Сигурно је да је причињена велика материјална штета, коју неке друге службе треба да оцјењују. Морам да кажем да је веома присутна бахатост појединаца, који дођу у шумска подручја, да ли због роштиљања или неких других разлога, пале ватру не водећи рачуна о посљедицама. Чак смо трпјели и провокације када смо изашли на терен да гасимо пожар", истакао је он.

Пантић додаје да надлежност ватрогасаца није да пријављује виновнике пожара, већ да је то посао надлежних инспекцијских служби.

"Они би требало да дјелују на терену и да подносе и одговарајуће пријаве против тих људи. Међутим, слабо се ту шта предузима и зато нам се и дешава ово што се дешава", рекао је старјешина Територијалне ватрогасне јединице "Милићи".