Ватра код Зубаца под контролом али не и сви пожари

Пожар на подручју Зубаца у требињској општини који је избио прошле седмице, јутрос је под контролом, а ово пожариште и даље гасе хеликоптери Оружаних снага БиХ, јавио је дописник Срне. Ватогасци су успјели да ставе под контролу и пожар на граници општина Билећа, Берковићи и Невесиње. Командира ватрогасне јединице Билећа Раденко Радмиловић рекао је Срни […]

уторак, 30 августа, 2011 / 10:30

Пожар на подручју Зубаца у требињској општини који је избио прошле седмице, јутрос је под контролом, а ово пожариште и даље гасе хеликоптери Оружаних снага БиХ, јавио је дописник Срне.

Ватогасци су успјели да ставе под контролу и пожар на граници општина Билећа, Берковићи и Невесиње.

Командира ватрогасне јединице Билећа Раденко Радмиловић рекао је Срни да је ватра захватила ниско растиње и траву, а пожар који је у недјељу вече избио на територији општине Берковићи, вјероватно, је проузроковао удар грома.

"Један крак у општини Берковићи је угашен, али још гори у неприступачним дијеловима изнад ове и општине Невесиње", каже Радмиловић.

Према информацији из ватрогасне јединице Љубиње, велики шумски пожар који већ неколико дана букти на подрчју љубињске општине, поново је активиран у рејону Војске њиве.

С друге стране овог локалитета јутрос је избио нови пожар који, због неприступачног терена, ватрогасци не могу да гасе.