Ватерполисти Србије силовито на старту Свјетске лиге

Српски ватерполисти декласирали Кину у првој утакмици Групе А Свјетске лиге у Фиренци – 13:2! У сриједу са Италијом. Домаћин лако са Америма. Бранилац титуле у Свјетској лиги, екипа Србије силовито је стартовала на завршном турниру тог такмичења у Фиренци. "Делфини" су декласирали селекцију Кине 13:2 (3:1, 6:0, 3:0, 2:1)! Од 3:1 колико је било […]

среда, 22 јуна, 2011 / 11:18

Српски ватерполисти декласирали Кину у првој утакмици Групе А Свјетске лиге у Фиренци – 13:2! У сриједу са Италијом. Домаћин лако са Америма.

Бранилац титуле у Свјетској лиги, екипа Србије силовито је стартовала на завршном турниру тог такмичења у Фиренци.

"Делфини" су декласирали селекцију Кине 13:2 (3:1, 6:0, 3:0, 2:1)!

Од 3:1 колико је било после прве четвртине, српски ватерполисти су решетали гол Кинеза. До пред крај меча било је чак 12:1, а потом су обе екипе постигле по један гол за коначан исход.

Милан Алексић је са три гола био најефикаснији у екипи Дејана Удовичића. По два су постигли Душко Пијетловић, Слободан Никић и Филип Филиповић.

Србија је против Кине играла у овом саставу:

Слободан Соро, Гојко Пијетловић (голмани), Марко Аврамовић, Живко Гоцић, Вања Удовичић, Марко Петковић, Душко Пијетловић, Слободан Никић, Милан Алексић, Никола Рађен, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић и Стефан Митровић.

У сриједу, "делфине" очекује дуел са домаћинима, Италијанима. Ипак, ако свјетски прваци буду на свом нивоу, изненађења не би требало и не би смјело да буде.

"Италија игра агресивну одбрану. Пред својом публиком биће још јачи. Морамо да будемо стрпљиви, да зауставимо њихову контру и контролишемо игру. Гледамо себе, свјесни колико можемо у овом тренутку", изјавио је помоћник селектора, Дејан Станојевић.

И Милош Ћук је опрезан.

"Сигурно је да ће утакмица бити тешка. Показали су на Европском првенству у Загребу да имају нову екипу која може доста. Видјећемо колико можемо у овом тренутку, али вјерујем да ће све да протекне по нашим предвиђањима".