Ватерполисти Србије освојили злато на Универзијади

Студентска ватерполо репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Универзијади у кинеском Шенжену пошто је у финалу савладала селекцију Русије са 11:8 (2:1, 2:3, 5:0, 2:4). Ово је друга медаља за српски студентски ватерполо пошто је у Београду пре две године освојена бронза. Финални меч био је изједначен само у прве две четвртине, где је […]

уторак, 23 августа, 2011 / 16:27

Студентска ватерполо репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Универзијади у кинеском Шенжену пошто је у финалу савладала селекцију Русије са 11:8 (2:1, 2:3, 5:0, 2:4).

Ово је друга медаља за српски студентски ватерполо пошто је у Београду пре две године освојена бронза.

Финални меч био је изједначен само у прве две четвртине, где је јаки руски тим са већином А репрезентативаца одиграо веома добро, снажно и агресивно.

Међутим, у трећој четвртини српски таленти су експлодирали, одиграли феноменално, добили тај период убедљиво са 5:0, а затим у последњих осам минута рутински сачували предност.

Најефикаснији у нашем тиму био је Марко Петковић са пет погодака, Милош Миличић и Борис Вапенски постигли су по два, а Немања Убовић, Петар Филиповић и Лука Шапоњић по један гол.

За Србију су у Шенжену играли: Бранислав Митровић, Лука Шапоњић, Марко Матовић, Милош Миличић, Борис Вапенски, Немања Убовић, Петар Филиповић, Алекса Шапоњић, Страхиња Рашовић, Никола Дедовић, Стефан Живојиновић, Марко Петковић и Срђан Вуксановић.