Васић: За платформашку клику РС је држава

Представнички дом Парламента Федерације и тамошњи Дом народа немају никакву надлежност да се, на најављеној заједничкој сједници, баве Републиком Српском и њеним одлукама о Референдуму, ставовима о такозваном Суду БиХ и такозваном Тужилаштву БиХ, нити могу да се промовишу у власника европских и атлантских интеграција у БиХ, став је Рајка Васића, извршног секретара СНСД. – […]

уторак, април 19, 2011 / 14:05

Представнички дом Парламента Федерације и тамошњи Дом народа немају никакву надлежност да се, на најављеној заједничкој сједници, баве Републиком Српском и њеним одлукама о Референдуму, ставовима о такозваном Суду БиХ и такозваном Тужилаштву БиХ, нити могу да се промовишу у власника европских и атлантских интеграција у БиХ, став је Рајка Васића, извршног секретара СНСД.

– Платформашка клика, као самопромовисана владајућа већина у Парламенту Федерације треба да зна да је у својству намјесничке гарнитуре власти и да је Република Српска за њих, у подручју својих дејтонских надлежности, друга држава.

Васић пише да ће Република Српска сама уређивати своје надлежности из Дејтонског споразума и устава, уз спремност да равноправно разговара о могућим рјешењима на ниову заједничких органа али само као страна потписница и творитељица БиХ у Дејтону и на основу равноправности три уставне нације у БиХ.

– Република Српска никаквом Парламенту Федерације нити намјесничкој гарнитури не препушта одлучивање о европским интеграцијама, њиховој брзини и приоритетима а поготову не препушта одлучивање о територијалном интегритету БиХ јер је Република Српска равноправан државотворни ентитет и без воље оба ентитета нема територијалног интегритета БиХ.

Парламенту Федерације је боље да послуша савјет да размотри стање територијалног интегритета Федерације, да се обавијести о тамошњим актуелним расположењима према Европској унији, него да се бави туђим пословима, закључује се у саопштењу.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *