Васић: Будно мотримо на вехабије

Полиција Републике Српске будно прати активности припадника вехабијског покрета на територији Српске и прикупља информације о евентуалним незаконитим радњама и поступцима како би правовремено реаговала на одређене незаконите активности, изјавио је директор полиције Гојко Васић. Он каже да је у овом тренутку тешко рећи колико је радикалних исламиста присутно на подручју РС. "У појединим мјестима […]

среда, 2 новембра, 2011 / 10:05

Полиција Републике Српске будно прати активности припадника вехабијског покрета на територији Српске и прикупља информације о евентуалним незаконитим радњама и поступцима како би правовремено реаговала на одређене незаконите активности, изјавио је директор полиције Гојко Васић.

Он каже да је у овом тренутку тешко рећи колико је радикалних исламиста присутно на подручју РС.

"У појединим мјестима на територији РС има оних који упражњавају вјеру по вехабијским обичајима и ту су стално настањени, али и оних који прелазе границу из Србије и у пролазу су према Федерацији БиХ од којих се неки задржавају неко вријеме на просторима РС", рекао је Васић за "Фокус".

Постоје, каже Васић, и они припадници покрета који улазе у РС из општина које граниче са ФБиХ. "Наш је посао да будемо у току и да, уколико се нешто деси, имамо брз и ефикасан одговор", рекао је Васић.

Он је нагласио да је метод и организација рада терориста када крену у терористичке активности систем тројки тако да је веома тешко пратити ко с ким ради и која група је измакла контроли, те по чијој наредби и инструкцијама раде.

Васић истиче да јавна безбједност ту може мало да уради јер тај дио посла, ипак, морају да носе обавјештајне агенције на нивоу БиХ.

Он је додао да се између полицијских и обавјештајних служби размјењују информације, али да је тешко процијенити да ли је то на задовољавајућем нивоу док се нешто не деси.0 КОМЕНТАРА

  1. Мотре они мој к.ац, а шта би са оним случајем експлозива у пакету убаченим у аутобус из Сарајева који вози према Палама, да то случајно није сконто неко од путника, та темпирана бомба је требала да врисне баш у вријеме кад бус стигне на аутобуску станицу Пале.
    Е сад могу замислити да је тај вехабија послао тај пакет по додиковој полицији оно у фазону „јаране може ли овај пакет до Пала у ваше ауто, нешто шаљем тетки, ево вам цваја марака..“, онакви какви су додикови алави полицајци би рекли „ма може јаране, само реци ђе да јој однесемо..“