Ваљао би још који џип: Мајке Сребренице никад нису задовољне

Предсједница Удружења „Мајке енклава Сребреница и Жепа“ Мунира Субашић поручила је након што је Ратко Младић, ратни командант Војске Републике Српске, данас у Хагу првостепено осуђен на доживотну казну затвора, да жртва никада не може бити задовољна

среда, 22 новембра, 2017 / 14:06

„Ово је иста пресуда која је била и Караџићу, једино што је он добио доживотну, а Караџић 40 година. Једина је разлика да је Младић имао везе са војском Србије. Ми жртве сада имамо право да подигнемо оптужницу и против Србије и РС-а“, појаснила је Субашић.

Пожељела је да Младић живи још дуго и дочека жалбену пресуду.

„А, да му сваку ноћ на очи долази мој син и његова кћерка која се убила због њега и сва невино убијена дјеца“, поручила је Субашић, преноси Агенција Анадолија.

Предсједница Удружења „Мајке Сребренице“ Хатиџа Мехмедовић сматра да је доживотна казна затвора за Ратка Младића, ратног команданта Војске Републике Српске, само кап у мору, преноси АА.

„Тужни смо зашто није одговарао за све општине које су му наведене и за све злочине на простору БиХ, али то је вјероватно политика одрадила своје“, поручила је Мехмедовић, која је данас присуствовала изрицању пресуде у Хагу.

Ова пресуда требала би, како је казала, да пуно значи за правду и помирење, ако то буде хтјела друга страна.

„Да сагледа чињенице, прихвати аргументе и кренемо ка бољој будућности. И да се престане негирати и геноцид и оно што се дешавало на простору БиХ. Знамо да је Србија починила агресију на БиХ“, додала је Мехмедовић.Оставите одговор