Валенса: Показаћу како сексуална мањина прогања већину

Бивши предсједник Пољске Лех Валенса испоставиће рачун хомосексуалцима јер је до сада изгубио 70.000 долара због отказаних предавања након изјаве о њима. Легендарни вођа Солидарности и добитника Нобелове награде за мир 1983. је једном изјавио да би геј посланици у пољском парламенту требало да сједе у магарећим клупама, ограђени зидом. Након тога, бројни институти који […]

уторак, март 26, 2013 / 21:40

Бивши предсједник Пољске Лех Валенса испоставиће рачун хомосексуалцима јер је до сада изгубио 70.000 долара због отказаних предавања након изјаве о њима.

Легендарни вођа Солидарности и добитника Нобелове награде за мир 1983. је једном изјавио да би геј посланици у пољском парламенту требало да сједе у магарећим клупама, ограђени зидом.

Након тога, бројни институти који су га иначе позивали на плаћена предавања, почели су да отказују Валенсине наступе.

"Након моје изјаве о хомосексуалцима у Сејму већ су ми отказали два предавања. Једно за 20.000 долара, друго за 50.000 долара. Изгубио сам већ 70.000 долара. Израчунаћу своје губитке и испоставити им рачун. Показаћу свијету како сексуална мањина прогања већину", казао је данас Валенса пољском радију РМФ ФМ.

Валенса је упозорио да када би хомосексуалци од почетка говорили отворено оно што говоре сада, никада не би прошли у пољски парламент. "То што раде је требало да буде скромно и интимно а не овако јавно", казао је данас Валенса пољском радију .Оставите одговор