ВАЛАС И ГРОМИТ: ПРОКЛЕТСТВО ЗЕЦОДЛАКА (WALACE & GROMIT IN THE CURSE OF THE WERE-RABBIT)

Пластелинска анимација, која не посједује ништа до сада невиђено. Комика се своди на то, да се додатно перверзише и онако настрано британско друштво. Валас је борац против штеточина, који функционише тако што лови зечеве. Они не би смјели да једу поврће добрих грађана, који се спремају за такмичење великих плодова. А ни зечеве не би […]

понедељак, фебруар 6, 2012 / 21:57

Пластелинска анимација, која не посједује ништа до сада невиђено. Комика се своди на то, да се додатно перверзише и онако настрано британско друштво.

Валас је борац против штеточина, који функционише тако што лови зечеве. Они не би смјели да једу поврће добрих грађана, који се спремају за такмичење великих плодова. А ни зечеве не би смио убити ловац, иначе оличен у интерешџијски настројеном удварачу. Главном Валасовом претенденту на згодну госпојицу, такође повртарку. У свему томе, помаже му његов пас Громит, који се потпуно понаша као људско биће.

Опремљени су технички помагалима, која су на размеђи чехословачког хит-серијала "А је то" и "Инспектора Геџета". Једно од њих треба да утиче на мозгове зечева, да мисле све најгоре о поврћу. У току готово успјешне сеансе, Валасу се један зец заглави у електронску капу у директном споју мозгова. И онда зец лагано постаје човјек, а Валас постаје зецодлак. Са тенденцијом да потпуно постане зец.

Комика је развијена на нивоу другог степена, гдје се поврће чува као дијамантска огрлица. Док се његово харачење прати приповједачким поступком и звуком, који је карактеристичан за убиства у хорорима. Такође, шала залази краткорочно у карактере, који су тим поступком осликани дубински.

 

(Редитељи и писци: Стив Бокс, Ник Парк; Писци: Боб Бакер, Марк Буртон)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *