Увијек банана, никад граница

Иницијатива Никад граница осмислила је перформанс који у пренесеном значењу власти у Србији прозивају да су банана-држава. Њихово саопштење то и најављује: Oчекујући да обилато присуство банана привуче пажњу Ивице Дачића, или барем његовог особља, позивамо вас на перформанс – пријављен и одобрен – који ће грађанска иницијатива НИКАД ГРАНИЦА уприличити у среду, 13. фебруара […]

уторак, 12 фебруара, 2013 / 16:06

Иницијатива Никад граница осмислила је перформанс који у пренесеном значењу власти у Србији прозивају да су банана-држава. Њихово саопштење то и најављује:

Oчекујући да обилато присуство банана привуче пажњу Ивице Дачића, или барем његовог особља, позивамо вас на перформанс – пријављен и одобрен – који ће грађанска иницијатива НИКАД ГРАНИЦА уприличити у среду, 13. фебруара 2013. у 13 часова, на почетку Кнез Михајлове улице у Београду, код ресторана познатог под ранијим називом „Руски цар“.

Верујемо да ће се премијер доказано оштрог њуха, нашпанованог на банане, тако најзад удостојити да примети противуставну и противдржавну границу, коју је у садејству са Хашимом Тачијем поставио према Косову и Метохији.

За све извештаче са овог догађаја (новосрпски: event-a), обезбеђени су пригодни поклони, који ће вас освежити, али вас сигурно никада неће компромитовати, нити довести у везу са било каквим криминалним клановима.

Ово ће уједно бити и последње обраћање јавности уочи Сретењског сабора, заказаног за 15. фебруар у подне код споменика вожду Карађорђу у Београду, када ћемо подсетити Србију на време у којем није била банана-држава.