Утврђени новогодишњи послови за представништва РС у иностранству

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са шефовима представништава Српске у иностранству о активностима представништава у нареденом периоду по питању развоја институционалне сарадње са регијама у земљама гдје дјелују, као и идентификацији партнера за учешће у заједничким регионалним пројектима. На састанку су анализирани ефекти рада […]

недеља, 8 јануара, 2012 / 20:30

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са шефовима представништава Српске у иностранству о активностима представништава у нареденом периоду по питању развоја институционалне сарадње са регијама у земљама гдје дјелују, као и идентификацији партнера за учешће у заједничким регионалним пројектима.

На састанку су анализирани ефекти рада сваког појединачног представништва у 2011. години и утврђени приоритети рада за ову годину, узимајући у обзир специфичност сваког представништва и подручја у којем дјелују, дефинисани су и специфични циљеви у вези процеса европских интеграција, регионалне и институционалне сарадње, стране инвестиције, сарадња са дијаспором и слично.

Такође, на састанку су коципирани пројекти који ће укључивати истовремени ангажаман два или више представништава.

Цвијановићева је одредила да ће половином 2012. године услиједити анализа реализације свих обавеза и активности утврђених на данашњем састанку, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске. /крај/сак/фото0 КОМЕНТАРА

 1. nika, 08.01.2012. 20:52:45

  Сад,тек,обратих пажњу! Мада је граматички неправилно(госпођа министар-ријечи се морају слагати у роду),твоја аудио-визуелна перцепција, има предност над граматиком.
  На твоје питање, нека одговоре они који знају одговор. Ја не знам.

 2. nika, 08.01.2012. 22:14:34

  Ја сам писао о граматици, не о семантици ! Вјероватно је „министрица“ правилно, међутим,то вуче на западну варијанту.
  Знам ја да у нашем језику има доста изузетака од правила,да има доста ријечи које имају само природни род(нема граматичког), али поента мог коментара није била у томе.

  Ево 2 питања за размишљање :
  Како би се у нашем језику звала супруга предсједника ?
  Како би се звао муж министрице ?

  Одлутасмо од теме,мада се ту нема шта рећи,осим да се слажем с твојим коментаром !

Оставите одговор