Усвојене измјене Закона о извршењу буџета за РС

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас Закон о измјенама и допунама Закона о извршењу буџета РС за ову годину.  а овај закон гласало је 67 посланика, нико није био против, а шест посланика било је уздржано. Министар финансија РС Зоран Тегелтија истакао је да је Законом о извршењу буџета РС за 2011. годину […]

четвртак, април 28, 2011 / 23:00

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас Закон о измјенама и допунама Закона о извршењу буџета РС за ову годину.

 а овај закон гласало је 67 посланика, нико није био против, а шест посланика било је уздржано.

Министар финансија РС Зоран Тегелтија истакао је да је Законом о извршењу буџета РС за 2011. годину дефинисано да се из властитих прихода могу финансирати сви трошкови, осим личних примања.

"То доводи у мало тежу ситуацију институције високог образовања, јер имају спољне сараднике које морају да ангажују за поједине пројекте", рекао је Тегелтија образлажући измјене Закона.

Он је навео да ће се измјенама овог закона омогућити да средства која универзитети остварују по основу донација и грантова могу користити за исплату личних примања спољних сарадника које ангажују и који нису у радном односу на универзитету.

Народна скупштина РС усвојила је Закон о измјени и допуни Закона о приватизацији државног капитала у предузећима којим се поједностављује поступак уписа права власништва на некретнинама које су биле предмет приватизације.

Законом је прописано да Инвестиционо-развојна банка РС, као правни насљедник Дирекције за приватизацију, издаје увјерења у којима ће бити наведене непокретности које су у почетном билансу стања означене и исказане у имовини предузећа које је било предмет извршене приватизације.

Народна скупштина РС усвојила је Закон о измјенама и допунама Закона о рачуноводству и ревизији РС ради његовог усаглашавања са законодавством ЕУ.

Министар Тегелтија рекао је да су овим законом настављене активности с циљем потпуног испуњења обавеза преузетих из Споразума о стабилизацији и придруживању између европских заједница и њихових држава чланица и БиХ, ради усаглашавања са законодавством ЕУ.

Закон предвиђа увођење појма субјеката од јавног интереса чији ће финансијски извјештаји подлијегати обавезној ревизији, а уведена је и обавеза друштва за ревизију да обављају годишњи извјештај о транспарентности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *