Усвојена резолуција о једнакости особа без обзира на сексуалну оприједјељеност

Савјет за људска права УН усвојио је данас резолуцију којом се промовише једнакост особа без обзира на њихову сексуалну оријентацију. Резолуција је добила 23 гласа, 19 против, а три су била уздржана. У резолуцији се наводи да се "сва људска бића рађају слободна и једнака када је ријеч о њиховом достојанству и правима", као и […]

петак, 17 јуна, 2011 / 17:36

Савјет за људска права УН усвојио је данас резолуцију којом се промовише једнакост особа без обзира на њихову сексуалну оријентацију.

Резолуција је добила 23 гласа, 19 против, а три су била уздржана.

У резолуцији се наводи да се "сва људска бића рађају слободна и једнака када је ријеч о њиховом достојанству и правима", као и да сваки човјек треба да ужива сва права и слободе без икакве разлике, јавио је АФП.

У тексту се наводи да ниједно лице не треба бити предмет дискриминације ни насиља због своје сексуалне оријентације.

Резолуцијом се тражи преиспитивање дискриминаторних закона и насиља над особама због њихове сексуалне опредијељености.

Текст резолуције, који је поднијела Јужна Африка, невладине организације за права хомосексуалаца и лезбејки прогласиле су "историјским". Жучна расправа била је у групи афричких земаља, којом предсједава Нигерија, која се оштро против резолуцији.0 КОМЕНТАРА

  1. Odlicna vijest!
    Sljedece ce biti usvajanje prava pedofila,nekrofila i svih ostalih neprirodnih “filova“,samo trebas reci da si peder i ugrozen pa ces moci zivjeti jos i o trosku drzave zato,dok normalna porodica ima pravo samo da suti.
    Pa ko voli nek izvoli,imati staromodnu porodicu,izdrzavati djecu a kad imas problem sa finansijama,skolovanjem te djece,svakog ce da boli dupe za tvoje probleme(kao i dosad) a ako si nedaj boze “diskriminisan“,posto si izvrgnut sikaniranju kad si bio uhvacen “na djelu“sa ovcom iz komsiluka,fino tuzis komsiju,drzavu,opstinu,pa mozda dobijes i neku kintu zato.
    To se zove “stimulisanje posebnosti“x-(