Устанак за Косово и Метохију – против споразума са ЕУ и Приштином

Позивамо грађане Србије да подрже народну иницијативу за расписивање референдума на коме ће грађани изнети одлучан став да не пристају на поделу Косова и Метохије (КиМ), али ни на „правно обавезујући споразум” којим би се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућио улазак у УН и друге важне међународне организације

уторак, 13 марта, 2018 / 13:33

Ово кажу у данашњем позиву Народне иницијативе „Устани за Косово!“ која је најавила да ће, по Уставу и Закону о референдуму неопходних, 100.000 потписа Народној скупштини предати већ до Видовдана.

Из Народне иницијативе (www.ustanizakosovo.org) упозоравају да, под притиском дела тзв. међународне заједнице, појединци из државног врха покушавају да нас убеде да је Косово „одавно изгубљено”, да „никада више неће бити наше” и да, зарад испуњавања услова ЕУ, треба заувек да се одрекнемо Грачанице и Газиместана, Пећке патријаршије и Високих Дечана, царског Призрена и јуначких Кошара, али и више стотина милијарди евра вредних природних и других богатстава, 17 одсто територије Републике Србије, 250.000 прогнаних из јужне српске покрајине и преко 150.000 Срба који живе и опстају на КиМ.

Зато Иницијатива сматра да је масовно изјашњавање грађана за одбрану КиМ — наше Старе Србије — једини, а уједно и најбољи, начин да  се правним средствима спречи велеиздаја и очува сувереност и целовитост државе Србије, која је потврђена и Резолуцијом УН 1244, али и подршком Русије, Кине, пет чланица ЕУ и бројних других земаља које чине две трећине човечанства.

– Да бисмо се успешно супротставили цепању наше земље, потребно је да сви ми, који не пристајемо на предају КиМ, храбро, јасно и гласно станемо у одбрану Устава Србије, државотворног права српског народа и Светолазаревског завета и спречимо намере оних који би се трајно одрекли највеће српске светиње. Куцнуо је час да устанемо из обамрлости и чамотиње! Управо сада је прилика да покренемо себе и своје ближње за одбрану КиМ и то, Уставом и законом зајемченим, правним средствима. И зато, како је говорио Патријарх Павле — учинимо све што је у нашој моћи, а Бог ће помоћи, ако буде имао коме – каже се у прогласу Народне иницијативе „Устани за Косово!“2 КОМЕНТАРА

Оставите одговор