Успјешна обука за писање пројеката према правилима ЕУ

У Угљевику су данас додијељени сертификати члановима тима који су успјешно завршили шестодневну обуку о писању пројеката према правилима ЕУ. Тим, који су оформили општина и локална Агенција за развој малих и средњих предузећа прије два мјесеца, овом обуком значајно је унаприједио своје знање и спреман је да аплицира за будуће позиве ЕУ. Директор Агенције […]

четвртак, децембар 15, 2011 / 16:31

У Угљевику су данас додијељени сертификати члановима тима који су успјешно завршили шестодневну обуку о писању пројеката према правилима ЕУ.

Тим, који су оформили општина и локална Агенција за развој малих и средњих предузећа прије два мјесеца, овом обуком значајно је унаприједио своје знање и спреман је да аплицира за будуће позиве ЕУ.

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик Милорад Јовичић рекао је да је ово
најбољи начин за стицање знања неопходног за писање пројеката и повлачење неповратних средстава из ЕУ.

"На овај начин новоосновани тим стекао је драгоцјена знања и полазне основе тако да на будуће позиве о додјели средстава Европске комисије може адекватно да одговори. За шест дана обуке обрађена су до нивоа логичке матрице три пројекта који су веома значајни за општину Угљевик – пречистач вода, успостављање центра за развој села и топлификација, односно проширење и реконструкција мреже за гријање", рекао је Јовичић Срни.

Он је истакао да ће када БиХ постане кандидат за улазак у ЕУ бити доступна огромна средства за јачање ресурса, инфраструктурних база и побољшања живота у локалној заједници.

Обуку "Писање пројеката према ЕУ по ПСМ методологији" организовала је локална Агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Независним бироом за развој из Модриче, у оквиру пројекта "Заједничким снагама до иновативног окружења". Предавач је био Фуад Тобок из Зенице, пројект-менаџер и евалуатор написаних пројеката по позиву Европске комисије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *