07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Усорац: Упитан откуп шљиве

Предсједник Удружења пољопривредних произвођача Републике Српске Владимир Усорац изјавио је данас Срни да је у овом тренутку упитан откуп овогодишњег рода шљиве како у Српској, тако и у Федерацији БиХ. "То је зато што је ЕУ увела прелевмане на шљиву са простора Србије и БиХ, па се она тамо не може извозити, а још нико […]

четвртак, 11 августа, 2011 / 15:38

Предсједник Удружења пољопривредних произвођача Републике Српске Владимир Усорац изјавио је данас Срни да је у овом тренутку упитан откуп овогодишњег рода шљиве како у Српској, тако и у Федерацији БиХ.

"То је зато што је ЕУ увела прелевмане на шљиву са простора Србије и БиХ, па се она тамо не може извозити, а још нико не врши откуп овог воћа", појаснио је Усорац.

Према његовим ријечима, шљива је већ сазрела и произвођачима, који су претрпјели губитке због суше која је умањила род, сада пријети опасност да нема ко да је откупи.

Усорац је нагласио да је једина могућност да се бар донекле спасу произвођачи шљиве да Дирекција за робне резерве РС откупи одређену количину шљиве и прослиједи је прехрамбеној индустрији на даљу прераду.

Он каже да је сада тешко рећи колики је овогодишњи принос шљиве. Због сушног периода, воћка нема потребну величину и тежину и тек послије бербе ће се знати колику је штету причинила суша.
 



Коментариши