Усорац: Треба нам 24 милиона КМ да спасимо овогодишњу пољопривреду

Удружење пољопривредних произвођача и сточара Републике Српске предложило је Влади РС да се кроз ребаланс републичког буџета изнађу средства у износу од 24.000.000 КМ да би се пољопривредницима отписао дуг за ђубриво и нафту и пољопривреда спасила од пропасти након овогодишње суше, изјавио је предсједник овог удружења Владимир Усорац. Усорац каже да је један од […]

недеља, 18 септембра, 2011 / 11:27

Удружење пољопривредних произвођача и сточара Републике Српске предложило је Влади РС да се кроз ребаланс републичког буџета изнађу средства у износу од 24.000.000 КМ да би се пољопривредницима отписао дуг за ђубриво и нафту и пољопривреда спасила од пропасти након овогодишње суше, изјавио је предсједник овог удружења Владимир Усорац.

Усорац каже да је један од приједлога и да се повећа премија за екстра класу млијека на 35 фенинга, јер је мљекарство једна од најугроженијих грана пољопривреде.

"Да не би дошло до уништавања расплодних грла крава очекујемо да премија буде повећана већ од октобра и да то буде један од нових покретача у производњи млијека и меса", рекао је Усорац новинарима у Прњавору.

Он је нагласио да су представници овог удружења у директним разговорима са највишим званичницима Српске дошли до закључка да би за РС од изузетног значаја било да се сваке године набави 1.000 јуница за робне резерве које би давали фармерима, јер би се на тај начин повећавао број грла стоке, као и производња млијека.

Усорац је рекао да је захтјев за увођење плавог дизела пољопривредницима и даље актуелан, јер без њега, како каже, сјетва не може бити настављена.

Он је подсјетио да је у РС у току берба кукуруза, да се приноси крећу од 100 килограма до максимално 500 килограма по дунуму, те да је цијена ове житарице на на домаћем тржишту од 55 до 65 фенинга по килограму.

Истичући да у робним резервама РС нема кукуруза, Усорац је рекао да је евидентно да ове житарице нема не само код нас, већ и у Европи и да ће у наредном периоду бити тешко набавити потребне количине кукуруза за прехрану стоке.

Говорећи о предстојећој јесењој сјетви, Усорац каже да уколико за седам до десет дана не падне киша нема ништа од орања и сјетве пшенице.0 КОМЕНТАРА

 1. E, moj Usorac jesi našao crkvu u kojoj ćeš se Bogu moliti.
  Pa vidiš da te niti gleda niti sluša. Okrenuo glavu od tebe i sa njemu svojstvenim ironičnopoganozlim osmijehom kaže ti:
  ko te j… , i tebe i tvoje poljoprivrednike. Mi sve uradismo da vas uništimo, a tražiš od nas glupane da vas pomognemo.Ne bi vas rušili i gazili, da smo vas mislili podizati.VELIKI SU REKLI DA TAKO MORA BITI, I TO JR KRAJ, reče nam naš voljeni, a ti ništa Usorče ne slušaš-

  Moj Usorče , da je on imalo čovjek kao što nije, rekao bi:
  neću da radim više ovo od svoga naroda
  ili bi rekao: šta je meni 24 miliona, kada sam oteo nekoliko desetina puta po toliko, evo ja vam dajem iz svoga džepa .
  ili, ja ne znam ovo da radim…
  Ima više načina da pomogne, ne samo poljoprivrednicima, ali, moj Usorče njegova zadaća je da nas nestane.
  ili bi rekao, neću da piš

 2. Лицемјерје. Усро гради штале народним парама које му је дала Влада и брине о пољопривредницима. Само наиван и неинформисан човјек не види да су му из владе рекли да тражи 25 милиона које су већ намјенили пољопривреди, па да као они изађу у сусрет. Каква жвака за сељака!

 3. Лицемјерје. Усорац је човјек који је пред октобарске изборе организовао шаторе за СНСД, а прије неколико субота у АТВ вијестима рекао „да нас је издао онај горе Бог“ (мислећи на поплаве и суше) и „да српском сељаку преостаје једино да се моли Богу на земљи, Милораду Додику“. Бил не Бил их је одлично „провалио“.

 4. „Да не би дошло до уништавања расплодних грла крава очекујемо да премија буде повећана већ од октобра и да то буде један од нових покретача у производњи млијека и меса“, рекао је Усорац новинарима у Прњавору.

  Сасвим случајно баш он прави фарму крава музара, и сасвим случајно тражи да се повећа премија за млијеко! 😉 Да није смијешно, било би жалосно! 😛

 5. Hvala psihodeliji na informaciji, a i Draženu i Bilu.
  usorče usrani, pa zato i nosiš takvo prezime.Naši stari su znali kako koga nazvati pravim prezimenom:ćurGUZ, RAKulj, mastilo je omastio brkove tuđim, MIŠIĆka-gricka tuđe žito, progriza vreće,glodar i izgledom i osobinama…BOSić će svakoga izuti i bosog provesti kroz trnje,…
  usrani usorče, sram te i stid bilo!!!!!!!

 6. Све је речено, Усорац, Мишићка, Ракуљ, Ћургуз, Дукић и остали који су на републичким јаслама, а као фол представљају некога требају што прије одступити са својих позиција, јер су се нахватили више од појединих министара и посланика.

Оставите одговор