Усорац поздравља одлуку Владе о отпису обавеза пољопривредницима

БАЊА ЛУКА – Одлука Владе Републике Српске о отпису обавеза пољопривредним произвођачима за ђубриво и гориво према Републичкој дирекцији за робне резерве веома је значајна за пољопривреднике, јер у супротном многи не би могли да реализују наредну сјетву, оцијенио је предсједник Удружења пољопривредних произвођача РС Владимир Усорац. "Сада када нам је Влада РС опростила дугове, […]

недеља, 19 септембра, 2010 / 17:22

БАЊА ЛУКА – Одлука Владе Републике Српске о отпису обавеза пољопривредним произвођачима за ђубриво и гориво према Републичкој дирекцији за робне резерве веома је значајна за пољопривреднике, јер у супротном многи не би могли да реализују наредну сјетву, оцијенио је предсједник Удружења пољопривредних произвођача РС Владимир Усорац.

"Сада када нам је Влада РС опростила дугове, имамо могућност поновно да се задужујемо код банака и поново да крећемо у нове радне побједе, у противном то не бисмо могли, јер се водимо као дужници код Робних резерви РС", рекао је Усорац Срни.

Усорац је подсјетио да су пољопривредни произвођачи у РС били изузетно забринути стањем усјева и задужењима које су имали према Робним резервама РС и Влади РС, напомињући да би због тих дугова највјероватније многи од њих пропали и не би могли ићи у јесењу и прољетну сјетву.

Усорац је поздравио и одлуку Владе РС о откупу 10 000 тона пшенице по цијени од 0,45 КМ по килограму.

Влада РС је јуче отписала обавезе пољопривредним произвођачима за ђубриво и гориво према Републичкој дирекцији за робне резерве, што у цијелости износи око 30 милиона КМ.

Премијер РС Милорад Додик је на јучерашњој конференцији за новинаре у Бањалуци након сједнице Владе РС појаснио да су ове одлуке донесене зато што у РС нема пољопривредног сектора који није доживио пад због поплава и других временских непогода.Оставите одговор