Ускоро се затвара колективни центар у Власеници

Зграда за смјештај породица из власеничког колективног центра требало би да буде усељена у току овог мјесеца, чиме ће се створити услови за затварање центра након више од 15 година постојања, рекао је Срни начелник општине Власеница Младен Поповић. Зграда за смјештај станара колективног центра у Власеници, према првобитном плану, требало је да буде усељена […]

уторак, 8 маја, 2012 / 14:38

Зграда за смјештај породица из власеничког колективног центра требало би да буде усељена у току овог мјесеца, чиме ће се створити услови за затварање центра након више од 15 година постојања, рекао је Срни начелник општине Власеница Младен Поповић.

Зграда за смјештај станара колективног центра у Власеници, према првобитном плану, требало је да буде усељена 20. децембра прошле године, али је усељење више пута одгађано иако је технички пријем објекта завршен у марту ове године.

Службеник у канцеларији Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске у Власеници Жељко Мојевић тврди да су одгађања узроковали технички проблеми.

"То је због тога што је молерај током зиме, због ниске температуре, најавио је Мојевић.

Према његовим ријечима, смјештај у згради добиће 12 породица из власеничког Колективног центра и једна породица из Сребренице.

Објекат, који је коштао 325.000 КМ, заједнички је подухват ресорних министарстава Републике Српске и БиХ и општине Власеница, а изградила га је фирма "Астра план" из Брчког.

vlasenica