УС критикује Комшићево вријеђање ВРС и хваљење блокадом ПС БиХ

Уједињена Српска изражава жаљење да један члан Предсједништва БиХ блокира формирање Савјета министара БиХ. Жељко Комшић је то јуче и јавно потврдио на гостовању на сарајевској телевизији Фејс.

субота, 25 маја, 2019 / 15:20

Он се похвалио да је он одговоран и то ријечима: "Ја сам крив што нема мандатара!" Додао је да ће мандатара за Савјет министара бити тек кад РС прихвати "Годишњи национални план" (АНП). Комшић је тај ратни и мирнодопски тзв. херој, који би БиХ увео у НАТО без обзира на став Народне скупштине РС и став свих српских политичких странака које су јасно се изјасниле за неутралност а не за чланство у НАТО савезу. Без икаквих гласања, референдума, онако "грађански", сарајевско-демократски, само онако како он и његов кружок кажу.

Наравно, по њима је само то истина, све друго су национализми и ретроградности. Он је тај "посебни члан" који одлучује кад ће се формирати Савјет министара и кад ће бити имплентирани резултати демократских избора у БиХ.

Срамотно је да међународна заједница као и читава јавност БиХ шути на ове анти-Дејтонске и антидемократске ставове члана Предсједништва БиХ. Надамо се да ће авантуризам Комшићевског типа и лажна грађанштина бити ускоро и прошлост у политичком животу БиХ. На изборима изабрани кандидат блокира да се изборни резултати поштују и примјенe тако што би се изабрао мандатар а касније формирао и Савјет министара БиХ од странака побједника на изборима. То има само у БиХ.

Уједињена Српска са жаљењем константује да се члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић опет обрушио на Републику Српску и Србе. Носилац ратног ордена муслиманске војске господин Комшић исмијава униформу Војске Републике Српске (ВРС) ријечима "шта је традиционална униформа ВРС шајкача с кокардом, шубара?" Комшић заборавља да је 3. пјешадијски (Република Српска) пук Оружаних снага настао од ВРС послије реформи 2006. године.

Припадници тог пука данас поносно носе српски грб са двоглавим орлом и оцилима. Не знамо да ли то назива кокардом?

Срамотно је да тзв. миротворац и тзв. љевичар вријеђа читав један народ и један ентитет Републику Српску. Срамотно је да вријеђа 200.000 припадника ВРС као и све њихове чланове породица. Више од 20000 погинулих бораца ВРС и на десетине хиљада рањених у отаџбинско-одбрамбеном рату.

Уједињена Српска сматра да је Комшић ретроградан, да живи у ратним годинама, да мрзи све што је српско и сигурно није будућност БиХ. Будућност БиХ треба да буде сарадња три конститутивна народа и два ентитета у циљу бољег живота. Та сарадња и договор на равноправним основама треба да изграде боље друштво да нам млади не одлазе у иностранство. Да сви заједно младим људима помогнемо да остану и преузму главне улоге у изградњи модерне и успјешне Републике Српске и БиХ.2 КОМЕНТАРА

  1. „отаџбинско-одбрамбеном рату“? Успели смо да у току овог клања уништимо, и онеспсобимо, и убијемо све што је могло да нам затреба кад време клања прође. Сада нисмо у стању да испечемо довољно хлеба за ово мало крезавог и остарелог света што нема где да бежи. Зато радимо оно што најбоље знамо, а то је да кривимо друге. Неће, наравно, да окриве оне који јесу криви, то јест себе. Зато узгајају нај чистији фашизам, онај мизоксени. Нема много везе са нашим проблемима чињеница да смо након рата у који смо ушли са дугим цевима, а изашли са китом у руци бирали неспособне, необразоване, и корумпиране политичаре.
    српска власт = ГОВЊИВА ЛОПОВСКА БАНДА.
    српски лидери = БЕСКОРИСНА ШУГАВА СТОКА.
    ЕНДЕ.
    П. С у тамном вилајету, неће сванути докле год партијски лидери воде неолибералну и националистичку политику. Сопственом народу се не може помоћи ширењем мржње према другима, већ само практичном борбом за побољшање економског и социјалног положаја, али то је за ове оболеле и заражене курветине на власти небитно.