УС Бијељина: Градоначелник има пара за манекене и креаторе из Ефбиха, а нема за плате у ГУ

Предсједник Градског одбора Уједињене Српске у Бијељини Милан Трнинић изјавио је данас да је градоначелник Љубиша Петровић жртвовао раднике Градске управе како би народним парама покушао да купи подршку грађана уочи предстојећег референдума о опозиву.

петак, 17 фебруара, 2023 / 08:34

"Ускоро бивши градоначелник Бијељине је под притиском јавности и медија морао да исплати плате запосленима у Градској управи тек када су с правом огорчени радници својим објавама упозорили јавност да је градоначелник у првих 10 дана фебруара ненамјенски потрошио 1,3 милиона КМ", навео је Трнинић у саопштењу.

Он је додао да су у исто вријеме и "медији објавили да је у градском буџету било пара за модне креаторе и манекене из ФБиХ, а није за плате радника Градске управе".

"Злоупотребу службеног положаја и ненамјенско трошење јавног новца Петровић је покушао да заташка лажним оптужбама на рачун републичких власти, што већ годинама ради уз помоћ појединих медија које издашно плаћа", истакао је Трнинић.

Према његовим ријечима, истина је овог пута експресно изашла на видјело, будући да је Министарство финансија Републике Српске оштро и аргументовано демантовало градоначелника Петровића.

Трнинић је закључио да је Петровић, притиснут истином и оправданим протестима, био принуђен да са значајним кашњењем изврши своју законску обавезу.