Упутство за читање текста – Политика вјере: У име оца и Ђакца

Пошто је нетолеранција и насиље над неистомишљеницима постала свакодневица у јавном животу Српске, потребно је пар напомена.

недеља, 23 септембра, 2018 / 07:21

Већ смо то писали много пута, али паметне ствари вриједи поновити. Фронтал.СРБ је гласило регистровано код Министарства просвјете и културе, Министарства правде и Министарства финасија, у складу са свим важећим прописима. Оно, као такво, има импресум, са именима одговорних лица и контактом.

Текст именован у наслову, дјело је више аутора до степена да ни наслов сам није продукт једног човјека. Више сарадника, у вишемјесечном периоду, пратило је стање и скупљало податке. Но, ако неког ко се не слаже са написаним баш буни термин "редакцијски текст", ми, рекосмо, имамо импресум и особа формално-правно одговорна за сваки садржај који се објави на Фронтал.СРБ је Дани(ј)ел Симић. Дакле, њега лично можете слободно сматрати најодговорнији за све у тексту, мада не би било поштено њему приписати цјелокупну заслугу.

Ово пишемо само да се порталоиди и анонимни коментатори не каче на "непотписаност", управо јер су то њихове особине. То издвајамо у посебном тексту поготово зато што је ова анализа, у својој основи, написана још прије 23.06.2018. године и клевете Симићевих родитеља од стране Давора Драгичевића. Од тада, ништа није демантовало основне тезе о фундаменталистичкој нетолеранцији и карактеру покрета Правда за Давида. Због јако малог броја промјена, односно конкретних нових сазнања о случају, допуњен је свега са новонасталим околностима битним за тему којом се бави.

Уколико и поред ових чињеница одлучите да персонализујете кривицу у личност предсједника УГ Фронтал или неког другог из импресума, у својој осуди би молили би да се не бавите нападом на личност, већ да се држите оних дијелова у тексту за које сматрате да су неистинити. Но, ако не можете да издржите, усмјерите се на одговорно лице, а не блаћење чланова његове породице. Јер, и то смо већ писали, неки од њих нису међу живима.

Хвала у име разума и пристојности.

Фронтал.СРБ