Упркос Обамином говору акције и даље у паду!

Акције на берзама широм свијета наставиле су да падају иако је предсједник САД Барак Обама у новом говору покушао да увјери инвеститоре у снагу америчке економије. Обама је рекао да тржишта и даље сматрају да државни дуг САД и даље спада у најсигурнију категорију, иако је агенција "Стандард и Пурс" у петак умањила кредитни рејтинг […]

уторак, август 9, 2011 / 06:04

Акције на берзама широм свијета наставиле су да падају иако је предсједник САД Барак Обама у новом говору покушао да увјери инвеститоре у снагу америчке економије.

Обама је рекао да тржишта и даље сматрају да државни дуг САД и даље спада у најсигурнију категорију, иако је агенција "Стандард и Пурс" у петак умањила кредитни рејтинг Америке са ААА на АА+.

Упркос овим коментарима, индекс Дау Џонс на Вол стриту ослабио је за четири процента, док је британски ФТСЕ пао за 3,4 одсто, преноси Би-Би-Си.

Обама је изразио наду да ће амерички политичари схватити ургентност ситуације послије потеза агенције "Стандард и Пурс".

Он је додао да ће сада представити нови план о смањењу буџетског дефицита, укључујући повећање пореза за оне који највише зарађују и смањење улагања у систем здравствене заштите.

Европска централна банка раније је најавила да ће откупити дио дуга Италије и Шпаније да би ублажила бојазни од ширења дужничке кризе на остале земље еврозоне. Послије објаве о откупу хартија од вриједности, камате на отплату дуга ових земаља значајно су пале.0 КОМЕНТАРА

  1. јбг инвеститори не слушају испразне говоре, имају пречег посла, а ко би вјерово нашим предсједницима, помислио би да смо ми престигли шведски стандард!

  2. ja se sve nesto nadam da ce ovaj cova nastaviti da prica, a da ce se svjetske berze strmeknuti do kraja, propasti. Sta ce biti s „mojom kucom“ ? nista ! ona se vec odavno strmeknula

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *