Управа ЖРС: Саобраћај функционише

Управа "Жељезница Републике Српске (РС)" саопштила је данас да је максимално ангажована на организовању теретног саобраћаја који за сада функционише у оквиру капацитета 30 активних машиновођа и њихових помоћника. "Добром организацијом рада и великим залагањима, и у овим изузетно отежаним околностима, успијевамо одржати теретни саобраћај на нивоу од око 60 одсто у односу на план […]

среда, 9 новембра, 2011 / 11:35

Управа "Жељезница Републике Српске (РС)" саопштила је данас да је максимално ангажована на организовању теретног саобраћаја који за сада функционише у оквиру капацитета 30 активних машиновођа и њихових помоћника.

"Добром организацијом рада и великим залагањима, и у овим изузетно отежаним околностима, успијевамо одржати теретни саобраћај на нивоу од око 60 одсто у односу на план за ову годину. Жељезна руда јуче је превезена из станице Омарска до станица Поткозарје, Бањалука и Костајница. Саобраћала су три воза на овим релацијама товарена жељезном рудом. На граничном прелазу Босански Шамац – Славонски Шамац предат је један, а примљена су два воза", истиче се у саопштењу.

Из Управе наводе да теретни саобраћај несметано функционише у правцу станица Зворник Нови и Брчко, као и преко истоимених граничних прелаза. Привредни субјекти у окружењу ових станица нормално функционишу.

План превоза "Жељезница РС" за данас обухвата саобраћање пет возова преко граничних прелаза Зворник Нови – Брасина, као и два воза преко граничног прелаза Брчко – Дреновци. Данашњи план превоза подразумијева превоз минимално три воза жељезне руде од станице Омарска до станице Добој. У правцу Модриче данас ће саобраћати један воз, а вршиће се и маневра. Планиран је и воз за луку Шамац.

Данас ће бити одржана конститутивна сједница комисије за израду колективног уговора "Жељезница".Првостепена дисциплинска комисија сутра ће наставити са обрадом преосталих предмета, а мјере које ће изрицати су: новчана казна, распоред на друге послове или прекид радног односа.

Управа "Жељезница РС" поново је позвала све машиновође који одбијају да раде да се понашају у складу са законом и прекину нелегалну обуставу рада.

Машиновође које су од 10. октобра зауставиле возове траже исплату разлике у заостатку додатка на плату, који се у стручној терминологији назива километар, као и даљу исплату километра по раније утврђеној цијени од 2,4 КМ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор