Упишите у календар: 16. март је Међународни дан социјалног рада

Вршилац дужности помоћника министра за Ресор социјалне, породичне и дјечије заштите Владимир Макарић са сарадницима разговарао је данас са представницима Уније студената социјалног рада из Бањалуке поводом Међународног дана социјалног рада који се обиљежава 16. марта.

четвртак, 11 марта, 2021 / 16:58

Током разговора представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске упознали су студентске представнике са надлежностима и пословима који се свакодневно обављају у ресору социјалне заштите, а разговарало се и о важности улоге социјалних радника у друштву.

Вршилац дужности помоћника министра Владимир Макарић нагласио је да су социјални радници, као и други стручни радници у систему социјалне заштите у Републици Српској такође поднијели велики терет од почетка пандемије вируса корона.

Студенти социјалног рада на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци захвалили су Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске за добру досадашњу сарадњу са Унијом студената социјалног рада, истичући да је циљ ове организације да се та сарадња настави, како би сами студенти били активни и током школовања, јачали своје капацитете, али и да би се промовисале вриједности социјалног рада, а посебно превентивни рад.

Предсједник Уније Ђорђије Кашиковић нагласио је и да студенти желе да ставе до знања да добијају квалитетно образовање у Републици Српској, те да могу да дају свој допринос развоју области социјалног рада.