Упецао рибу са "људским" зубима!

Један ирски туриста силно се изненадио када је на Флориди упецао рибу која је имала пераја, шкрге, крљушт, али и зубе који су неодољиво подсјећали на људске! Риба чији латински назив гласи Archosargus probatocephalus, а Американци је зову "sheepshead" (овчија глава), посебна је по томе што има вилицу пуну зуба какве имају сисари. Управо јединку […]

уторак, 26 марта, 2013 / 20:12

Један ирски туриста силно се изненадио када је на Флориди упецао рибу која је имала пераја, шкрге, крљушт, али и зубе који су неодољиво подсјећали на људске!

Риба чији латински назив гласи Archosargus probatocephalus, а Американци је зову "sheepshead" (овчија глава), посебна је по томе што има вилицу пуну зуба какве имају сисари.

Управо јединку ове врсте упецао је Ирац који је био на одмору на Флориди. Када се нашла у мрежи, риба је покушала да је прегризе. Но, судећи по осмијеху фрапираног, али задовољног пецароша, ипак је завршила на његовом тањиру.

„Овчија глава" може да достигне дужину од 75 центиметара. Храни се раковима и шкољкама, а зубе је развила како би могла да смрска њихове оклопе.